Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Οι δρόμοι του κρασιού ...οδηγούν στο Κόκκινο Σπίτι

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010, 14:37
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εντείνοντας τις προσπάθειές της για την τόνωση της τοπικής οικονομίας, θεσμοθετεί τους "Δρόμους του Κρασιού Στερεάς Ελλάδας".

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδος (ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε.) για πρώτη φορά και θα περιλαμβάνει την έκδοση οδηγού, πλήθος εκδηλώσεων, σεμινάρια γευσιγνωσίας κρασιού από ειδικούς, ομιλίες, προβολή ντοκιμαντέρ και άλλες δραστηριότητες.

Πρώτος σταθμός αυτού του νέου θεσμού θα είναι φέτος η Χαλκίδα.

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από τις 3 έως και τις 5 Δεκεμβρίου και περιλαμβάνουν παρουσίαση κρασιών από οινοποιεία της ευρύτερης Στερεάς Ελλάδας, καθώς και σεμινάρια γευσιγνωσίας. Στόχος αυτού του τριημέρου γευσιγνωσίας είναι η ανάδειξη όλων των ποικιλιών κρασιών που παράγονται στην περιοχή.

Οινοπαραγωγοί από την Στερεά Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να προβάλλουν όλες τις ποικιλίες κρασιών που παράγουν. Η παρουσίαση και η γευσιγνωσία για το ευρύ κοινό θα πραγματοποιηθεί σε στεγαζόμενο χώρο στην Πλατεία Μάλλιου, μπροστά στο «Κόκκινο Σπίτι», στη Χαλκίδα.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην "Εστία Γνώσης και Πολιτισμού Χαλκίδας", στο «Κόκκινο Σπίτι». Στον κεντρικό χώρο του «Κόκκινου Σπιτιού» θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση, ενώ θα υπάρχει Sommelier που θα δίνει μαθήματα γευσιγνωσίας.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.