Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Το ΚΚΕ στηρίζει τους λατόμους της Καρυστίας

Τρίτη, 11 Μαΐου 2010, 20:28
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Ο βουλευτής Ευβοίας του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, με επιστολή του στη Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Κατερίνα Διαμαντοπούλου, επισημαίνει ότι τα προβλήματα με τη λειτουργία των λατομείων Καρύστου διαιωνίζονται με ευθύνη της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου. Το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα της τοπικής διοίκησης, των λατόμων και των μαζικών φορέων της περιοχής, που ζητούν τη χορήγηση χρονικού διαστήματος ενός 6μήνου για να κατατεθούν τα αναγκαία δικαιολογητικά για τη χορήγηση άδειας των λατομείων και να σταματήσουν επίσης οι διοικητικές και ποινικές διώξεις. Παρατίθεται η επιστολή του κ. Μαρίνου:

"Παίρνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της κατάστασης που διαμορφώθηκε με το κλείσιμο των λατομείων πλάκας Καρύστου και τις συνέπειες σε βάρος των εργαζομένων της περιοχής καταθέσαμε τροπολογία (σε σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος) για την αδειοδότηση και λειτουργία των λατομείων υποστηρίζοντας τη λήψη των αναγκαίων περιβαλλοντικών και άλλων μέτρων.

Δυστυχώς με ευθύνη της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου τα προβλήματα παραμένουν και διαιωνίζονται.

Όπως πληροφορούμαστε οι λατόμοι, η τοπική διοίκηση και μαζικοί φορείς της περιοχής ζητούν τη χορήγηση χρονικού διαστήματος ενός 6μήνου ώστε να κατατεθούν τα αναγκαία δικαιολογητικά για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας των λατομείων.

Ζητούν επίσης να σταματήσουν από τις δασικές αρχές οι διοικητικές και ποινικές διώξεις και να διευκολυνθεί η κατάθεση των δικαιολογητικών.

Το κόμμα μας στηρίζει αυτά τα αιτήματα και ζητά την ικανοποίησή τους".

Σχετικά θέματα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.