Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Να κάνει δεκτή την τροπολογία για τη λειτουργία των λατομείων Καρυστίας ζήτησε ο Κεδίκογλου από την Μπιρμπίλη

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010, 16:30
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Ο βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου απέστειλε επιστολή, την Τετάρτη 28 Απριλίου, στην Υπουργό Περιβάλλοντος κα Μπιρμπίλη για τα λατομεία της Καρυστίας. Ο βουλευτής με την επιστολή του, την προτρέπει να κάνει αποδεκτή την τροπολογία που έχουν καταθέσει οι βουλευτές του νομού σε νομοσχέδιο του υπουργείου για τη ρύθμιση των λατομείων, ώστε να μην παύσει η λειτουργία τους.

Ο κ. Κεδίκογλου τάσσεται υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας των λατομείων, σύμφωνα με τη ρύθμιση που ορίζει η τροπολογία και προτίθεται να συνεχίσει τις προσπάθειες και την άσκηση πιέσεων προς αυτήν την κατεύθυνση.

Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της επιστολής:

"Σας γράφω με αφορμή την τροπολογία που έχει κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών και άλλων προϊόντων και τον Εθνικό Οργανισμό Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και άλλων προϊόντων.

Πρόκειται για μία τροπολογία, η οποία αποτελεί προϊόν συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων και των πολιτικών κομμάτων. Έχει συγκεντρώσει τις υπογραφές και των έξι βουλευτών του νομού της Εύβοιας, από τέσσερα πολιτικά κόμματα, γεγονός που γνωρίζετε πόσο σπάνιο είναι για τα κοινοβουλευτικά μας ήθη. Επίσης, έχει προέλθει συμφωνία σε συνάντηση που είχαν από κοινού με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Μανιάτη οι βουλευτές του νομού, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας, ο Νομάρχης και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τέλος, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Παπουτσής, όταν εκτέθηκε στο ζήτημα σε σχετική συζήτηση στη Βουλή στις 21 Απριλίου, παρακάλεσε το Υπουργείο να εξετάσει αυτό το θέμα, «γιατί είναι μία υπόθεση που απασχολεί το σύνολο της κοινωνίας στην περιοχή.»

Στόχος της τροπολογίας είναι να ρυθμίσει μια απορυθμισμένη και ανεξέλεγκτη κατάσταση φροντίζοντας πρωτίστως και παραλλήλως για τα δικαιώματα του Δημοσίου, επιβάλλοντας την είσπραξη των μισθωμάτων για τις εκτάσεις του Δημοσίου αλλά και με σεβασμό στο περιβάλλον, αφού θέτει αυστηρότερες προϋποθέσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Η λύση που οφείλει να προτείνει η κυβέρνηση σαφώς δεν πρέπει να είναι η παύση της λειτουργίας τους για μία σειρά από λόγους, που αφορούν την κοινωνία και την οικονομία της περιοχής.

Τα λατομεία της νότιας Εύβοιας, την οποία εκπροσωπώ ως βουλευτής, αποτελούν την κύρια παραγωγική δραστηριότητα της περιοχής, τη σημαντικότερη πηγή εισοδήματος, απασχολούν εκατοντάδες οικογένειες και επηρεάζουν την οικονομική ζωή όλης της Καρυστίας.

Η παύση της λειτουργίας τους θα χρεώσει την κυβέρνηση με την οικονομική ύφεση της περιοχής και με πολλές επιπλέον θέσεις ανέργων, στη δύσκολη σημερινή συγκυρία. Αλλά και πέρα από τα όρια της νότιας Εύβοιας, η πέτρα της Καρύστου αποτελεί εξαγωγική δραστηριότητα για τη χώρα μας, με ό,τι αυτό σημαίνει για την οικονομία μας.

Κατόπιν όλων αυτών, σας ζητώ να εξετάσετε το θέμα και να κάνετε δεκτή την τροπολογία στο εν λόγω σχέδιο νόμου, καθώς αποτελεί αίτημα δίκαιο και απασχολεί το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση. Με την προσδοκία ότι θα κάνετε αποδεκτή την κατατεθείσα τροπολογία, αναμένουμε τις ενέργειές σας".

Σχετικά θέματα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.