Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Συμφωνία Μαρκόπουλου και Παπουτσή στη βουλή για τα λατομεία Καρύστου

Κυριακή, 25 Απριλίου 2010, 23:47
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος, μιλώντας στη Βουλή στις 21 Απριλίου, με την ιδιότητα του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, για το Σχέδιο Νόμου που αφορά στη νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων, απευθύνθηκε στην Υπουργό Περιβάλλοντος κα Μπιρμπίλη, για το θέμα των λατομείων της νότιας Καρυστίας:

«Κα Υπουργέ, έχετε στα χέρια σας μια τροπολογία υπογεγραμμένη από έξι βουλευτές της Εύβοιας, από τέσσερα διαφορετικά κόμματα, που δίνει ανάσα ύπαρξης σε εκατοντάδες λατομεία της νότιας Καρυστίας.

Δεν είναι φωτογραφική διάταξη, γιατί αφορά πολλούς και δεν είναι ρουσφέτι, γιατί το υπογράφουν όλοι οι βουλευτές και αφορά εξαγωγική δραστηριότητα. Χιλιάδες άνθρωποι που ζουν από την πέτρα, θα βρεθούν στο κενό. Δεν έχετε αυτό το δικαίωμα. Σας ζητώ να την κάνετε δεκτή στο επόμενο Σχέδιο Νόμου.»

Ας σημειωθεί ότι και ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Παπουτσής, συμφώνησε και ζήτησε και αυτός την αποδοχή της τροπολογίας. Ο κ. Παπουτσής ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Τέλος, θα ήθελα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να μου επιτρέψετε, να αναφερθώ σε κάτι που αφορά την Αθήνα λόγω ότι πέραν από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος είμαι και βουλευτής Αθηνών, όπως και προηγουμένως ο συνάδελφος κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στο αίτημα των λατομείων, για τα οποία, κυρία Υπουργέ, θα ήθελα και εγώ να σας παρακαλέσω να εξετάσετε αυτό το θέμα γιατί είναι μια υπόθεση, η οποία απασχολεί το σύνολο της κοινωνίας στην περιοχή.

Επιπλέον, όλοι οι συνάδελφοι, όλων των πολιτικών κομμάτων με απόλυτη συνεργασία -πρέπει να πω- και ταύτιση απόψεων υποβάλουν αυτό το αίτημα σε απόλυτη συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, τον Νομάρχη και του εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι ένα θέμα εξαιρετικά δίκαιο, στο οποίο οφείλει το κράτος, οφείλει η κοινωνία και όλος ο πολιτικός κόσμος να σταθεί με απόλυτη συνέπεια".

Σχετικά θέματα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.