Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Παραμένουν κλειστά τα Δημαρχεία Καρύστου - Μαρμαρίου και Στυρέων ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010, 17:39
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Τα Δημαρχεία των δήμων Καρύστου, Μαρμαρίου και Στυρέων θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την οριστική λύση των προβλημάτων της Νότιας Καρυστίας. Η απόφαση αυτή λήφθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν εκ νέου την Τετάρτη 5 Μαϊου, οι Δήμαρχοι Καρύστου Σπύρος Πλατυμέσης, Μαρμαρίου Νίκος Μανώλης, και Στυρέων Σοφία Μούτσου με τα μέλη της επιτροπής αγώνα για τις Α.Π.Ε. και τα λατομεία.

Τη Δευτέρα 3 Μαϊου, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα με επικεφαλής τους τρεις Δημάρχους της περιοχής συναντήθηκαν με τους κυρίους Κάραλη και Ασημακόπουλο, συμβούλους της Υπουργού Π.Ε.Κ.Α. κας Μπιρμπίλη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και πήραν τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων για την απόσυρση του νομοσχεδίου που αφορά το ιδιοκτησιακό.

Την επόμενη ημέρα Τρίτη 4 Μαϊου, ο Δήμαρχος Μαρμαρίου κ. Νικόλαος Μανώλης με τον πρόεδρο και τα μέλη του Σωματείου Λατόμων επισκέφθηκαν το Νομάρχη Ευβοίας κ. Μπουραντά και προγραμμάτισαν τις από κοινού ενέργειές τους για την άμεση επαναλειτουργία των Λατομείων.

Ο Νομάρχης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι την Πέμπτη 6 Μαϊου θα έχει προσωπική συνάντηση με την Υπουργό Π.Ε.Κ.Α. κα Μπιρμπίλη για να ζητήσει και ο ίδιος την απόσυρση του νομοσχεδίου που αφορά το ιδιοκτησιακό και την άμεση ψήφιση του νομοσχεδίου για την αδειοδότηση των Λατομείων.

Μέχρι την ολοκλήρωση των συναντήσεων και την ικανοποίηση των αιτημάτων των κατοίκων της Νότιας Καρυστίας οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Σχετικό θέμα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.