Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Την άρση της απόφασης για την επιστροφή των αποζημιώσεων ζητά ο Κ. Μαρκόπουλος

Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2008, 14:18
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Βουλευτές της ΝΔ, ανάμεσά τους και ο βουλευτής Ευβοίας, Κώστας Μαρκόπουλος, με ερώτησή τους ζητούν από τον Υπουργό Οικονομίας την άρση της απόφασης για την επιστροφή των αποζημιώσεων στους μη μόνιμους κατοίκους των πληγέντων περιοχών από τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές. Μεταξύ άλλων, στην ερώτηση, αναφέρουν:

"...Ωστόσο, με απόφαση του ΥΠΕΘΟ ζητείται η επιστροφή του ποσού των 3000 ευρώ που καταβλήθηκε ως έκτακτη αποζημίωση σε όσους δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών, ιδιαίτερα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε για τις οικονομικά ασθενέστερες μάζες. Η απόφαση αυτή θίγει τον πυρήνα της κοινωνικής μας πολιτικής της οποίας το κράτος χορηγεί έκτακτες κοινωνικές παροχές σε οικονομικές ενισχύσεις σε όσους περιέχονται ή περιήλθαν προσωρινά ή μονίμως σε καστάσταση απρόβλεπτης ανάγκης, όπως ήταν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα το καλοκαίρι του 2007, και πρέπει να αναθεωρηθεί. Είναι γνωστό πως αρκετοί πυροπαθείς διαμένουν λόγο επαγγελματικών δραστηριοτήτων σε διαφορετικές από τις πληγείσες περιοχές, χωρίς αυτό να σημαίνει πως τα ατομικά ή συλλογικά τους συμφέροντα έχουν μεταφερθεί και αυτά. Διότι είναι σύνηθες πολλοί από μας να διατηρούμε τις οικίες μας, τις αγροτικές, γεωργικές, κτηνοτροφικές ή άλλου είδους δραστηριότητες στις περιοχές καταγωγής μας, ενώ να διαμένουμε στα πιο αστικά κέντρα, διατηρώντας τα δικαιώματά μας εν ισχύ, και για το λόγο αυτό φορολογούμαστε από το κράτος, καταβάλλοντας τις ανάλογες εισφορές στους δημόσιους φορείς (εφορία, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΤΑ κ.ά.).

Για αυτούς τους λόγους και κυρίως λόγο της διεθνούς οικονομικής κρίσης που διανύουμε θεωρούμε πως είναι άτοπη τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο να υλοποιηθεί η απόφαση αυτή και για αυτό ζητούμε την αναθεώρησή της. Τυχόν υλοποίηση της είναι βέβαιο πως θα πλήξει χιλιάδες μικρομεσαίους συμπολίτες μας και θα θίξει σοβαρά την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησής μας".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.