Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Μήνυμα Περλεπέ για την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010, 12:19
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, με αφορμή την ημέρα που είναι αφιερωμένη στα Ατομα με Αναπηρία, την 3η Δεκεμβρίου, στη δήλωσή της, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι υπό τις συνθήκες που έχει διαμορφώσει η οικονομική κρίση είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική η ανάγκη για την υλοποίηση ενός εθνικού προγράμματος για την αναπηρία.

Όπως ανέφερε: "Η οργανωμένη πολιτεία σε όλα τα επίπεδα, οφείλει να λάβει όλα τα μέτρα για να ισχυροποιηθεί το δίχτυ προστασίας για τα ΑΜΕΑ τόσο σε οικονομικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Η άρση κάθε διάκρισης που εξακολουθεί να υπάρχει για τους ανθρώπους με αναπηρία πρέπει να είναι βασική επιδίωξη και πρώτο μέλημα για το κράτος, τα όργανά του, αλλά και συνολικά για την κοινωνία μας.

Η αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της ανεργίας, ιδιαίτερα γι' αυτή την κατηγορία του πληθυσμού πρέπει να είναι προτεραιότητα στις πολιτικές που έχουν δρομολογηθεί ή σ' αυτές που χρειάζονται ακόμα, στη βάση του νέου θεσμικού πλαισίου για την κοινωνική οικονομία που αφορά άμεσα τα Ατομα με Αναπηρία."

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.