Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Οριστική λύση ζητούν οι συμβασιούχων Πυρόσβεσης και Διάσωσης

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010, 13:41
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κ. Συμεών Κεδίκογλου στο πλαίσιο της προσπάθειας για εξεύρεση οριστικής λύσης στο θέμα της απασχόλησης των Συμβασιούχων Πυρόσβεσης και Διάσωσης και κατόπιν επαφών με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενημερώνει ότι "ετοιμάζεται ένα σχέδιο νόμου, το οποίο μετά την κυβερνητική διαβούλευση θα περάσει στην ανοιχτή διαβούλευση και με το οποίο, η θητεία θα σταματήσει να είναι επτάμηνη αλλά θα γίνει πενταετής.

Μετά τη λήξη της πενταετούς θητείας, θα ακολουθεί αξιολόγηση, από την οποία θα καθορίζεται αν θα προχωράει σε σύμβαση αορίστου. Προεδρικά Διατάγματα που θα ακολουθήσουν το νόμο, θα καθορίσουν τις λεπτομέρειες, όπως τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας, αλλά είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα αυτών των ανθρώπων, καθώς θα πριμοδοτούνται αυτοί που δούλεψαν τα τελευταία τρία έτη.

Σημαντικό επίσης είναι ότι θα μοριοδοτούνται και όσοι είχαν προϋπηρεσία πριν από το 1997 στο, ονομαζόμενο τότε, δασαρχείο.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαβούλευση και μέχρι την ψήφιση του νόμου και την έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων, θα συνεχίζουν τα επτάμηνα, όπως γίνεται σήμερα, καθώς στο νέο προϋπολογισμό προβλέπεται σχετικό κονδύλι για την αντιπυρική περίοδο 2010-2011.

Ιδιαίτερης προσοχής χρήζουν τα εξής ζητήματα: τι θα γίνει με αυτούς που δεν έχουν απολυτήριο λυκείου, οι οποίοι στην Εύβοια συγκεντρώνουν υψηλό ποσοστό, τι θα γίνει με αυτούς που είναι κοντά στη σύνταξη ή έχουν ξεπεράσει το 49ο έτος ηλικίας, με τι κριτήριο θα αρχίσουν οι πρώτες φάσεις των προσλήψεων και αν θα δοθεί προτεραιότητα στις ηλικιακές ομάδες που είναι κοντά στο όριο των 49 ετών".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.