Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Δήλωση Ουρανίας Παπανδρέου για την παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010, 11:48
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου η βουλευτής Εύβοιας του ΛΑΟΣ κ. Παπανδρέου Ουρανία σε μήνυμά της επισημαίνει ότι θα πρέπει τα άτομα αυτά να αντιμετωπίζονται ισότιμα, γιατί ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι υπόθεση όλων μας.

Αναφέρει, επίσης, ότι η 3η Δεκέμβρη "έχει χαρακτηριστεί δίκαια και ημέρα κοινωνικής διαμαρτυρίας για τον συνεχή και καθημερινό αγώνα που κάνουνε τα άτομα με ειδικές ικανότητες για βελτίωση της ποιότητας ζωής τους".

Και συνεχίζει σε άλλο σημείο: "Πρέπει να γίνει κοινή πεποίθηση για όλους μας, ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε διαρκώς για την κατάργηση των διακρίσεων που τοποθετούν τα άτομα με αναπηρίες στο περιθώριο της ζωής. Η ξεχωριστή φύση αυτών των ανθρώπων δεν αποτελεί κατ'ανάγκη μειονέκτημα αλλά τους κάνει μοναδικούς και ιδιαίτερους αφού παρά τα όποια κινητικά ή διανοητικά προβλήματα και αν έχουν, είναι άνθρωποι δραστήριοι, άνθρωποι που συμβάλλουν στην πρόοδο της κοινωνίας, άνθρωποι που προωθούν την ανθρωπότητα όχι μόνο στα στενά πλαίσια της χώρας μας αλλά και ολόκληρου του κόσμου".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.