Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Εργατικό ατύχημα στα Τσιμέντα Χαλκίδας ανέδειξε το πρόβλημα έλλειψης νοσοκόμων

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011, 13:14
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Εργατικό ατύχημα συνέβη στα Τσιμέντα Χαλκίδας την Τρίτη 18 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, ο 51χρονος Τριαντάφυλλος Στρατιώτης σκόνταψε και έπεσε με αποτέλεσμα να σπάσει το χέρι του.

Όπως δήλωσε στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας κ. Στέφανος Μπασινάς πρόκειται για ένα ατυχές συμβάν, ωστόσο, μέσα από αυτό αναδεικνύονται σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό στην εταιρεία, καθώς αυτή τη στιγμή μετά την αποχώρηση λόγω κινήτρων δύο νοσοκόμων έχει μείνει μόνο μία για να καλύπτει και τις τέσσερις βάρδιες.

Να σημειωθεί ότι είναι υποχρεωτική βάσει σχετικού νόμου η παρουσία επί 24ώρου βάσεως νοσοκόμας στο χώρο του εργοστασίου και προβλέπεται επίσης, στη συμφωνία που έχει υπογραφεί με το σωματείο.

Ο κ. Μπασινάς δήλωσε: "Την ώρα του ατυχήματος δεν υπήρχε κανείς για να δώσει στον εργαζόμενο τις πρώτες βοήθειες. Εκτός αυτού το φαρμακείο ήταν άδειο, ενώ δεν υπάρχει ούτε οδηγός για ασθενοφόρου, παρόλο που η εταιρεία υποχρεούται να καλύψει τη θέση".

Και συνέχισε:

"δεν είναι δυνατόν από τη μία η εταιρεία να δίνει 80 εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις σε όλο τον Όμιλο και από την άλλη να μην έχει νοσοκόμα, οδηγό, ηλεκτρολόγους και μηχανικούς".

Το σωματείο θα έχει συνάντηση με τον Διευθυντή του εργοστασίου προκειμένου να δοθούν οι πρώτες εξηγήσεις για τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής που οφείλει να λαμβάνει η εταιρεία και στη συνέχεια θα λάβουν αποφάσεις για τον τρόπο που θα ενεργήσουν.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.