Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ενδιαφέρον Γαληνού να αγοράσει 5-6 καταστήματα της Ατλάντικ στην Εύβοια

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011, 12:35
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα


-
- - -

Τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή της διοίκησης της εταιρείας Ατλάντικ, του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εύβοιας για τη στάση πληρωμών και για το μέλλον των εργαζομένων.

Στο μεταξύ την Τρίτη 18 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Διοίκησης της επιχείρησης Εύβοια Μάρκετ Προμηθευτική, εκπροσωπούμενη από τον κ. Γαληνό Λαουτάρη, με το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, εκπροσωπούμενο από την Πρόεδρο του Μαρία Σμυρναίου και του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο κ. Στέφανο Μπασινά, όπου ο κ. Γαληνός δεσμεύτηκε για τα εξής:

"Οποιοδήποτε κατάστημα της Ατλαντικ, περιέλθει νομίμως στην Εταιρία Εύβοια Μάρκετ Προμηθευτική, θα διασφαλιστούν, εφόσον επιθυμούν οι εργαζόμενοι, οι θέσεις εργασίας, θα αναγνωριστεί φυσικά και η προϋπηρεσία τους και θα υπάρχουν όλες οι διευκολύνσεις για την είσπραξη των δεδουλευμένων τους ακόμα και με προσωπικά δάνεια".

Σε σχετική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου υπογραμμίζεται ότι "πρώτο μέλημα πάντα, είναι η στήριξη των εργαζομένων με ότι αυτό συνεπάγεται και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βάζει μπροστά τους εργαζόμενους για να εξυπηρετήσει τα βρώμικα συμφέροντα του.

Υποχρέωση μας επίσης είναι να στηρίζουμε τις υγιείς επιχειρήσεις του Νομού που προστατεύουν τις θέσεις εργασίας".

Από τα 126 καταστήματα της Ατλάντικ έχουν μείνει τα 80 και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" ο κ . Μπασινάς, ο κ. Γαληνός ενδιαφέρεται να αγοράσει 5 με 6 καταστήματα στην Εύβοια, μεταξύ των οποίων και αυτό της Αμαρύνθου.

Ο κ. Μπασινάς ανέφερε, ότι ύστερα από πιέσεις που ασκήθηκαν από το Εργατικό Κέντρο, ο κ. Γαληνός δέχτηκε να αναγνωρίσει την προϋπηρεσία των εργαζομένων καθώς αρχικά ήθελε να προχωρήσει σε προσλήψεις με νέες συμβάσεις.

Σημείωσε, επίσης, ότι στο κατάστημα της Ατλάντικ που βρίσκεται στην περιοχή της Δάριγκ και σε όσα καταστήματα οι εργαζόμενοι δεν έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας έχει υπάρξει άτυπη συμφωνία με τον εργοδότη να πουλάνε τα προϊόντα και τα χρήματα που εισπράττονται να τα κρατάνε για την εξόφληση των οφειλομένων.

Όσο για τους εργαζόμενους που πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας είναι απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.