Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Τελέσθηκε το ετήσιο μνημόσυνο του Μητροπολίτη Χαλκίδας κυρού Χρυσοστόμου Α'

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011, 11:48
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα


-
- - -

Τελέσθηκε στη Χαλκίδα, την Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, το ετήσιο Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου Α' (Βέργη).

Το Αρχιερατικό Συλλείτουργο και η ιερά τελετή του Μνημοσύνου έλαβε χώρα στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος και συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο οικείος Ιεράρχης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος (και οι τρεις πνευματικά τέκνα και στενοί συνεργάτες του αοιδίμου Ιεράρχου, από τον οποίον χειροτονήθηκαν Κληρικοί), οι οποίοι προσήλθαν μαζί με πολλούς Ιερείς - πνευματικά τέκνα του αοιδίμου, μεταξύ των οποίων και ο Διευθυντής της Ναοδομίας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Φιλόθεος Δέδες.

Στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο άγιος Κορίνθου κ. Διονύσιος, στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο και το Μνημόσυνο προεξήρχε ο άγιος Σιατίστης κ. Παύλος, πριν την τέλεση του οποίου μίλησε ο άγιος Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Χαλκίδος αναφέρθηκε στον μακαριστό Γέροντα Χρυσόστομο, τονίζοντας ιδιαιτέρως μία πτυχή του πνευματικού του έργου και του εκκλησιαστικού του φρονήματος, που ήταν η ιδιαίτερη ευλάβεια την οποία έτρεφε στο μυστήριο της ιεράς Εξομολογήσεως και μετανοίας και η διάθεση συγχωρητικότητος προς κάθε έναν, ο οποίος τον είχε πικράνει προσωπικά.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, μάλιστα, ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα από την ζωή του μακαριστού Ιεράρχου.

Τέλος, ευχαρίστησε του δύο Αρχιερείς Σιατίστης και Κορίνθου για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση του να παρευρεθούν στο Μνημόσυνο του αοιδίμου Γέροντός των.

Μετά την τέλεση του Μνημοσύνου, ο προεξάρχων της Ευχαριστιακής Συνάξεως Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος ευχαρίστησε και εκ μέρους του Μητροπολίτου Κορίνθου τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για την πρόσκληση του να παρευρεθούν στο μνημόσυνο του αοιδίμου Γέροντος, κοντά στον οποίον, όπως είπε,όλοι διδάχθηκαν πολλά και σπουδαία πράγματα για τη ζωή τους.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.