Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

699.000 ευρώ για την απομάκρυνση από Μεσσάπια και Δίρφυ επικίνδυνων αποβλήτων

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010, 12:13
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Το έργο «Συλλογή και απομάκρυνση επικίνδυνων αποβλήτων από την ευρύτερη περιοχή των Δήμων Μεσσαπίων και Διρφύων», το οποίο αφορά στη συλλογή και απομάκρυνση επικίνδυνων αποβλήτων, όπως τέφρα αλουμίνιο, πετρελαιοειδή κατάλοιπα, αμίαντο και ρυπασμένο έδαφος, καθώς και η μελέτη αποκατάστασης των ρυπασμένων χώρων, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας -Ηπείρου 2007-2013» με προϋπολογισμό 699.624 ευρώ.

Οι χώροι όπου θα πραγματοποιηθεί το έργο είναι:

  1. Σε επικλινή δασική έκταση στην περιοχή «Πύργος» του Δημοτικού Διαμερίσματος Τριάδας του Δήμου Μεσσαπίων και κατάντη του ασφαλτοστρωμένου δρόμου που οδηγεί στο λατομείο της Λάρκο.
  2. Σε επικλινή δασική έκταση στη θέση «Γούρνα» του Δημοτικού Διαμερίσματος Καμαρίτσας του Δήμου Μεσσαπίων και κατάντη του ασφαλτοστρωμένου δρόμου που οδηγεί στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καμαρίτσας.
  3. Σε δασική έκταση στην περιοχή «Καμίνι» του Δημοτικού Διαμερίσματος Κυπαρισσίου του Δήμου Μεσσαπίων κατά μήκος του ασφαλτοστρωμένου δρόμου Κυπαρίσσι-Σταυρός και σε απόσταση 700μ από το Δημοτικό Διαμέρισμα Κυπαρίσσι.
  4. Σε δασική έκταση στη θέση «Μπαλιμπάρι-Κουτσουρή», στα όρια των Τοπικών Διαμερισμάτων Καστέλλας και Σταυρού του Δήμου Μεσσαπίων, σε αγροτικό δρόμο κάθετο στην οδό Σταυρού-Εθνικής Οδού Χαλκίδας-Αιδηψού.
  5. Σε εγκαταλελειμμένο χοιροτροφείο πλησίον των υδρευτικών γεωτρήσεων στη θέση «Γοργοεπηκόου» του Δήμου Μεσσαπίων.
  6. Σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας της εταιρείας «Μιχαήλ Θ. Κούλη» στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πάλιουρα του Δήμου Διρφύων.

Οι εργασίες που θα γίνουν αφορούν στη συλλογή-μεταφορά των επικίνδυνων αποβλήτων υγρών και στερεών που υπάρχουν στους ρυπασμένους χώρους, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι κείμενες διατάξεις και ειδικότερα οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις.

Τελική διάθεση των επικίνδυνων στερεών αποβλήτων και σύνταξη μελέτης

Σε περίπτωση αξιοποίησης ή επεξεργασίας ή διάθεσης αυτών σε εγκαταστάσεις διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων εντός της Ελλάδας απαιτούνται όλες οι σχετικές άδειες που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία να είναι σε ισχύ. Σε περίπτωση που εκτελεστεί διασυνοριακή μεταφορά, απαιτούνται όλες οι άδειες που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία και τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς.

Το έργο περιλαμβάνει, επίσης, δειγματοληψία στο έδαφος των ρυπασμένων χώρων και μετρήσεις (από Κρατικό ή πιστοποιημένο ιδιωτικό εργαστήριο) σε παραμέτρους ρύπανσης που προκαλούν τα εν λόγω απόβλητα και σύνταξη ειδικής μελέτης αποκατάστασης-εξυγίανσης των ρυπασμένων χώρων.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Σχετικό θέμα:

  • Αντώνης Μπαζώτης: "Από το 2008 δήμος Μεσσαπίων και Νομαρχία είχαν ζητήσει την απομάκρυνση των αποβλήτων" www.servitoros.gr/news/view.php/30968/


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.