Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Αλβανοί οι ληστές των τραπεζών στη Χαλκίδα. Συνελήφθη ο ένας.

Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010, 14:05
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ύστερα από την αξιοποίηση των στοιχείων που προέκυψαν από την προανάκριση εξιχνιάστηκε η ληστεία που διαπράχθηκε στις 30 Απριλίου από δύο άγνωστους αρχικά δράστες, στο Υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Χαλκίδας, στην οδό Χαϊνά.

Όπως προέκυψε, τη ληστεία διέπραξαν δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 43 και 27 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι με τη χρήση βαριοπούλας, είχαν σπάσει την γυάλινη είσοδο της τράπεζας και με την απειλή πιστολιών, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, αφήρεσαν από τα ταμεία και το Α.Τ.Μ. του καταστήματος το χρηματικό ποσό των εξήντα οκτώ χιλιάδων ευρώ, διαφεύγοντας στη συνέχεια με δίκυκλη μοτοσυκλέτα.

Ήδη, ο 27 χρονος δράστης συνελήφθη στη Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και κρατείται προσωρινά στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, ως υπόδικος, ενώ ο 43 χρονος συνεργός του, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα συλλήψεως από τον κ. Ανακριτή Χαλκίδας, αναζητείται.

Οι παραπάνω δράστες, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων, ενώ ήδη έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή τους στις ληστείες που διαπράχθηκαν σε βάρος του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας επί της οδού Αθ. Διάκου στη Χαλκίδα στις 7 Ιουλίου του 2010, των υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας και της Αγροτικής Τράπεζας στα Ψαχνά Ευβοίας, στις 4 Μαϊου και σε ληστείες Τραπεζών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, της Κορινθίας και της Αργολίδας.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.