Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Διαμαρτυρία Μούτσου για την αποδυνάμωση των ιατρείων στα Στύρα

Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010, 11:52
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


Στην αποδυνάμωση των ιατρείων του Δήμου Στυρέων οδηγεί η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Διοκλείου Νοσοκομείου Καρύστου να αποσπαστεί ο αγροτικός ιατρός κ. Τσουδερός Ιωάννης στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Καρύστου, προκειμένου να καλυφθεί το πρόγραμμα των εφημεριών.

Αυτό τονίζει η δήμαρχος Στυρέων κα Μούτσου Σοφία και με επιστολή της προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καρύστου ζητά να επανεξεταστεί η εν λόγω απόφαση.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, αναφέρει: "Η απόφαση αυτή θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην απρόσκοπτη κάλυψη των δημοτών μας με ιατρικό προσωπικό, δεδομένου ότι ο αγροτικός ιατρός κ. Καραμάνης Δημήτριος καλείται επίσης σε εφημερίες.

Εξ όσων γνωρίζω οι επτά ενεργείς εφημερίες είναι το ανώτατο όριο εφημεριών και ο κ. Τσουδερός ως νοσοκομειακός ιατρός δικαιούται αντίστοιχο αριθμό ρεπό για τις εφημερίες αυτές. Συνεπώς ο κ. Τσουδερός θα απουσιάζει ουσιαστικά από τα ιατρεία του Δήμου Στυρέων (Στύρα, Κάψαλα, Νεά Στύρα, Ζωοδόχος Πηγή, Πολυπόταμος, Ελαιοχώριο, Κουβέλλες) τουλάχιστον 14 ημέρες το μήνα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Στυρέων και εγώ προσωπικά καθώς και το σύνολο των εξυπηρετούμενων δημοτών από τους παραπάνω ιατρούς, είμαστε αγανακτισμένοι και διαμαρτυρόμαστε έντονα για την ουσιαστική αποδυνάμωση των ιατρείων του Δήμου μας που πρόκειται να γίνει με την εφαρμογή της απόφασης αυτής.

Οι εν λόγω ιατροί εξυπηρετούν τουλάχιστον 2000 άτομα μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά και υπερήλικα άτομα σε μόνιμη βάση και υπερδιπλάσια τα Σαββατοκύριακα καθόσον ο δήμος Στυρέων έχει συνεχή τουριστική κίνηση.

Για τη λήψη τέτοιων αποφάσεων θα έπρεπε να συνεξετάζετε και τις πραγματικές ανάγκες μιας περιοχής, όπου η ιατρική περίθαλψη ήδη μόλις εξυπηρετείται στοιχειωδώς από τη γνωστή σε όλους μας έλλειψη ιατρικού προσωπικού".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.