Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Δημήτρης Σταματούκος προς Παναγιώτη Σίμωση: "αναμένω συγκεκριμένες πράξεις αποκατάστασής μου"

Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010, 14:37
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Εύβοιας στις 30 Ιουνίου με μοναδικό τότε θέμα την παραίτηση του οικονομικού επόπτη από τη Διοικητική Επιτροπή, ο κ. Δημήτρης Σταματούκος με γραπτή δήλωσή του ζητά από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Σίμωση Παναγιώτη να προβεί σε συγκεκριμένες πράξεις αποκατάστασής του, "γιατί όπως υπογραμμίζει- σε κάποιες περιπτώσεις τα πράγματα δεν τελειώνουν με μία απλή ψηφοφορία. Χρειάζεται και κάτι περισσότερο".

Ο κ. Σταματούκος στο κείμενο της δήλωσής του αναφέρει τα εξής:

"Παρήλθε ήδη χρονικό διάστημα πλέον των δύο μηνών από την τελευταία συνεδρίαση (έκτακτη) της 30 Ιουνίου που είχε ως μοναδικό θέμα την "παραίτησή του οικονομικού επόπτη του Επιμελητηρίου από τη Διοικητική Επιτροπή"

Το αποτέλεσμα αυτής της συνεδρίασης είναι σε όλους γνωστό. Επί 22 ψηφισάντων, 13 αποδέχθηκαν το σχετικό αίτημα και ψήφισαν θετικά, δηλαδή να παραιτηθώ, 8 δεν το αποδέχτηκαν και ψήφισαν αρνητικά ενώ υπήρξε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

Παραμένω λοιπόν στη θέση μου όπως πάντα πιστός και αφοσιωμένος στα καθήκοντα που μου ανατέθηκαν, έντιμος και έτοιμος να αποδείξω ανά πάσα στιγμή σε κάθε τυχόν αμφισβιτία την εντιμότητα με την οποία ασκώ τα καθήκοντά μου και κυρίως πανέτοιμος να αντιμετωπίσω κάθε κακόβουλη και ύπουλη προσβολή απ' όπου κι αν προέρχεται.

Κάποιοι που σκέφθηκαν να εμπλέξουν διαφορετικές θέσεις και θεσμικές ιδιότητες προκειμένου να με πλήξουν προσωπικά και να με διαβάλλουν, απέτυχαν παταγωδώς.

Η μεθόδευση που ακολούθησαν αποκαλύφθηκε ακόμα και μέσα στην συνεδρίαση της 3οης Ιουνίου, πράγμα που καταλαβαίνει κανείς αν αναγνώσει τα ίδια τα πρακτικά.

Συνάδελφοί μας πιέστηκαν ηθικά και φορτικά με επισκέψεις προσώπων στις επιχειρήσεις τους και με αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα με σκοπό να τους πείσουν να ενδώσουν στην προσυπογραφή της προτάσεως που ήλθε προς συζήτηση.

Όσοι συνέπραξαν εκουσίως και με ελεύθερη συνείδηση σε αυτό θα λογοδοτήσουν στην ίδια τους τη συνείδηση και θα κριθούν στο μέλλον με τον πλέον αυστηρό τρόπο από την ιστορία του Επιμελητηρίου μας, η οποία ποτέ στο παρελθόν δεν έχει να επιδείξει κάτι ανάλογο.

Αντί να προκριθεί η εντιμότητα και η ευθύτητα των απόψεων που πρέπει να διέπει κάθε συγκροτημένη προσωπικότητα προκρίθηκαν οι παραπάνω μηχανορραφίες που αρμόζουν σε προσωπικότητες που συνηθίζουν να έρπουν.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω, καταρχάς, τους συναδέλφους εκείνους που ύψωσαν άφοβα τη φωνή της συνείδησής τους κατά την πιο πάνω συνεδρίαση, όχι με διάθεση υπερασπίσεως προς εμένα αλλά για τη διαφύλαξη του κύρους του Επιμελητηρίου και της αλήθειας.

Απέδειξαν, ότι υπάρχουν ακέραιες και ανεπηρέαστες φωνές που μάχονται υπέρ θεσμών και αξιών.

Συγχαρητήρια αξίζουν ακόμα στους συναδέλφους εκείνους που, έστω την τελευταία στιγμή, απέσυραν τις υπογραφές τους κατορθώνοντας να απαγκιστρωθούν από την ηθική πίεση που τους είχε το προηγούμενο διάστημα επιβληθεί, όπως επίσης και σε αυτούς που δεν προσήλθαν καν στη συνεδρίαση, προκειμένου να διαφυλάξουν το κύρος του Επιμελητηρίου, διότι ήταν γνωστή σε όλους η διαφωνία τους με όλα όσα διαδραματίστηκαν σε βάρος μου.

Είμαι βέβαιος, πως και οι περισσότεροι από εκείνους που δεν τις απέσυραν μέχρι τέλους θα το είχαν κάνει εάν δεν υποκινούνταν από αντιπολιτευτική διάθεση απέναντί μου, παραγνωρίζοντας ωστόσο τη βαρύτητα της καταστάσεως.

Πολλές ευχαριστίες οφείλω προς τους δύο πρώην Προέδρους του Επιμελητηρίου κκ Ευάγγελος Σταύρου και Μανώλη Σκουλούδη που ο πρώτος με την παρουσία του και ο δεύτερος με την επιστολή του καταδίκασαν αυτές τις μεθοδεύσεις σε βάρος μου.

Σε κάθε περίπτωση οι αληθινοί αίτιοι, οι συντάκτες του κειμένου, εκείνοι που πήραν την πρωτοβουλία και προσπάθησαν να ολοκληρώσουν - ανεπιτυχώς- το έργο αυτό αποκαλύφθηκαν και είναι πλέον σε όλους γνωστοί.

Από το Επιμελητήριο Εύβοιας και τον νόμιμο εκπρόσωπό του, δηλαδή εσάς κ. Πρόεδρε, αναμένω συγκεκριμένες πράξεις αποκατάστασής μου, διότι σε κάποιες περιπτώσεις τα πράγματα δεν τελειώνουν με μία απλή ψηφοφορία. Χρειάζεται και κάτι περισσότερο".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.