Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Δήλωση Χατζηδάκη για τις αποκρατικοποιήσεις. Τι γίνεται με τη Λάρκο;

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010, 11:52
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


Ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και των όσων αναμένεται να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός, καθώς δεν προβλέπεται φέτος να γίνουν εξαγγελίες για παροχές, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Ν.Δ., κ. Κωστής Χατζηδάκης, παραχώρησε την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου συνέντευξη Τύπου, στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος, όπου παρουσίασε τις προτάσεις της ΝΔ για τα θέματα του τομέα ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας.

Στο πλαίσιο της κριτικής που άσκησε και αναφερόμενος στις Διαρθρωτικές αλλαγές, τόνισε πως "η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη χάσει πολύτιμο χρόνο σε σχέση με τις διαρθρωτικές αναπτυξιακές τομές που έχει ανάγκη ο τόπος".

Μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά στο θέμα της προώθησης των αποκρατικοποιήσεων με αναπτυξιακό χαρακτήρα, όπου, όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, "η πολιτική της κυβέρνησης χαρακτηρίζεται από ολιγωρία και ασάφεια.

Το χειμώνα το ΠΑΣΟΚ προέβλεπε στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης έσοδα 2,5 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις το 2010 χωρίς να δίνει διευκρινίσεις.

Με το Μνημόνιο τα προβλεπόμενα έσοδα μειώθηκαν σε 1 δισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σταμάτησε 5 εν εξελίξει αποκρατικοποιήσεις, μεταξύ των οποίων και της Λάρκο (ΔΕΠΑ, ΕΥΑΘ,, Αλυκές, Τουριστικά Ακίνητα) τοποθετούμενη αρχικά εναντίον των αποκρατικοποιήσεων.

Στη συνέχεια εγκατέλειψε αυτή τη στάση, και πάλι όμως χωρίς να υιοθετήσει ένα σαφή και συγκεκριμένο προγραμματισμό".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.