Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Χαλκός... τα κλοπιμαία

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010, 11:08
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


Από αστυνομικούς του τμήματος Ιστιαίας, συνελήφθη την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, 30 χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή.

Είχε υποβληθεί μήνυση από τον εποπτεύοντα και υπεύθυνο λειτουργίας εργοταξίου, ιδιοκτησίας γνωστής εταιρίας επεξεργασίας μαρμάρου, που βρίσκεται στην τοποθεσία «Ξηρόν Όρος» του δημοτικού διαμερίσματος Κουρκουλών στη Λίμνης, ότι άγνωστος δράστης, το χρονικό διάστημα από 7 έως 8 Σεπτεμβρίου έκλεψε από το χώρο του εργοταξίου, διάφορα εργαλεία και τριφασικά καλώδια που περιείχαν ποσότητα χαλκού, συνολικής αξίας κατά δήλωση του, 7.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί κατά την έρευνα που πραγματοποίησαν εντόπισαν σε περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Καμαρίων του Δήμου Ιστιαίας, τον 30 χρονο, ο οποίος είχε στην κατοχή του ποσότητα χαλκού βάρους 58 κιλών, προερχόμενη από το κλοπιμαίο υλικό, το οποίο είχε επεξεργαστεί με τη μέθοδο της καύσης ώστε να προκύψει καθαρός χαλκός, και την οποία είχε έτοιμη για πώληση σε τρίτο άτομο, που, στη θέα των αστυνομικών, δεν εμφανίστηκε για την παραλαβή της εν λόγω ποσότητας.

Ο 30χρονος, προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα Ιστιαίας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Χαλκίδας. Το κλοπιμαίο υλικό κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.