Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Σχέδια για την ολοκλήρωση του αθλητικού ξενώνα Στενής μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010, 14:13
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


Ο αθλητικός ξενώνας Στενής συμπεριλαμβάνεται στα έργα εκείνα, που ενώ έχουν δαπανηθεί για την αποπεράτωσή τους αρκετά χρήματα, εντούτοις έχουν μείνει ημιτελή.

Το Δασαρχείο είχε παραχωρήσει το συγκεκριμένο χώρο στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού που στη συνέχεια κατασκεύασε το κτιριακό συγκρότημα.

Το 1979 πέρασε στην κυριότητα της τότε Κοινότητας Στενής με παραχώρηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την περίοδο 1992-1993 έγιναν παρεμβάσεις, που όμως δεν ολοκληρώθηκαν.

Στη συνέχεια εντάχθηκε στο Πρόγραμμα αθλητικών υποδομών "Ελλάδα 2004", χωρίς, ωστόσο να εκταμιευθεί το συνολικό ποσό, με αποτέλεσμα το έργο να παραμένει ημιτελές παρά τα χρήματα που κατά καιρούς έχουν δαπανηθεί.

Μιλώντας στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" ο δήμαρχος Διρφύων, κ. Μπουροδήμος Γιάννης δήλωσε, ότι στην προσπάθειά τους να ολοκληρωθεί το έργο προχωράνε στη διαδικασία μίσθωσης του δημοτικού ακινήτου, 50 στρεμμάτων στη θέση Στατόρι στη Στενή του δήμου Διρφύων, με τις υπάρχουσες σήμερα διάφορες εγκαταστάσεις, γηπέδου, των υπαρχόντων οπωροφόρων δέντρων και του λοιπού πρασίνου, προκειμένου να γίνουν και άλλες επενδύσεις για να λειτουργήσει.

Η λύση μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και συνεργασίας είναι μονόδρομος σύμφωνα με τον κ. Μπουροδήμο, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου για την ολοκλήρωσή του από δημόσιες επενδύσεις.

Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον και τελικά θα γίνει ένα έργο που θα αναβαθμίσει την περιοχή και παράλληλα θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Μεταξύ των προτάσεων για την εκμετάλλευση του χώρου είναι η δημιουργία ξενώνα ή συνεδριακού κέντρου με την παράλληλη αξιοποίηση και των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Η δημοπρασία για την εκμίσθωση του συγκεκριμένου χώρου θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Στενής την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου.

Σχετικό θέμα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.