Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Συνεχίζεται η αδιαφορία για τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010, 11:28
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Έντεκα μήνες μετά την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στη χώρα μας και τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Χαλκίδας παραμένουν άλυτα.

Τη διαπίστωση αυτή κάνει ο Σύλλογος εργαζομένων στο Νοσοκομείο και υπενθυμίζει ότι παρά τις εξαγγελίες της τέως, αλλά και του προηγούμενου Υπουργού Υγείας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καμιά πρόσληψη δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Επίσης, οι εργαζόμενοι υπενθυμίζοντας σειρά υποσχέσεων αναφέρουν, ότι
το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, αποτελεί μια διαχρονική υπόσχεση δυο πρωθυπουργών (Σημίτη και Καραμανλή), παραμένει στα αζήτητα, και το μόνο που απέμεινε είναι η θεμελίωση από τον κ. Αβραμόπουλο, την οποία χαρακτηρίζουν ως "κοροϊδία".

Αυτό που ζητάνε, όπως άλλωστε και οι πολίτες αυτού του Νομού, είναι να αρχίσει και να τελειώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα η κατασκευή του νέου Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Σε σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζουν τα εξής:

"Παρά τις εξαγγελίες της τέως, αλλά και του προηγούμενου Υπουργού Υγείας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καμία πρόσληψη δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα στο Νοσοκομείο μας.

Η έλλειψη προσωπικού έχει ως αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφαλής νοσηλεία των πολιτών, αφού η πιθανότητα του λάθους αυξάνεται ως στατιστικό ενδεχόμενο. Εν όψει αυτής της κατάστασης, το σωματείο των εργαζομένων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς το Υπουργείο και κάθε άλλο αρμόδιο όργανο, έτσι ώστε για να ληφθούν μέτρα πριν συμβεί οτιδήποτε δυσάρεστο, αλλά και για να μην αναζητούνται εκ των υστέρων ευθύνες και ιδιαίτερα από τους εργαζομένους, οι οποίοι είναι οι μόνοι που δεν ευθύνονται για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σήμερα.

Απαιτούμε εφαρμογή της νομοθεσίας που προβλέπει ότι το Νοσηλευτικό Προσωπικό δικαιούται δυο ρεπό εβδομαδιαίως και να χορηγηθούν οι κανονικές άδειες και τα οφειλόμενα ρεπό σταδιακά.

Ζητάμε τροποποίηση του Οργανισμού του Νοσοκομείου και προσλήψεως μόνιμου προσωπικού, διαφορετικά προτείνουμε να ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία ορισμένων τμημάτων, τα οποία δεν προβλέπονται στον οργανισμό του νοσοκομείου αλλά απασχολούν ένα σημαντικό αριθμό εργαζομένων, που ενώ τοποθετήθηκαν σε αυτά προσωρινά για να καλύψουν τις ανάγκες τους, εν τούτοις ποτέ δεν αντικαταστάθηκαν.

Το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, μια διαχρονική υπόσχεση δυο πρωθυπουργών (Σημίτη και Καραμανλή), παραμένει στα αζήτητα, και το μόνο που μας απέμεινε είναι η θεμελίωση (κοροϊδία) από τον κ. Αβραμόπουλο.

Το υπάρχον κτίριο είναι πια γερασμένο και δεν επαρκεί για τις ανάγκες του Νομού, με αποτέλεσμα και αυτά τα έργα βελτίωσης που γίνονται στο κτήριο να είναι μάλλον άσκοπα.

Ζητάμε να αρχίσει και να τελειώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα η κατασκευή του νέου Νοσοκομείο Χαλκίδας".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.