Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της Εύβοιας

Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010, 14:01
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Πηγή: Ριζοσπάστης

Οι τεράστιες ελλείψεις και τα μεγάλα λειτουργικά κενά στη Δευτεροβάθμια και ιδιαίτερα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στην Εύβοια, αναδείχτηκαν με την παρέμβαση των εκπροσώπων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις συναντήσεις που είχαν με τους αντίστοιχους διευθυντές δύο διευθύνσεων στο νομό.

Η Σοφία Ντούρου, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης, ο Βαγγέλης Σταματούκος, υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων και η Μαρία Φουρλή, υποψήφια δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων, διαπίστωσαν μετά τη συνάντηση ότι η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με τεράστιες ελλείψεις, ιδιαίτερα σε εκπαιδευτικό προσωπικό, δασκάλους και καθηγητές, αφού μέχρι προχτές (που έγινε η συνάντηση) τα κενά ανέρχονται σε 150 εκπαιδευτικούς στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 40 περίπου στη Δευτεροβάθμια.

Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δέχτηκε ότι τα κενά ήταν 250 μέχρι τις 2 Σεπτέμβρη, αλλά καλύφθηκαν μόνο ορισμένα.

Εξάλλου, ακριβώς λόγω των ελλείψεων και της μειωμένης χρηματοδότησης τα δημοτικά σχολεία θα λειτουργήσουν με διογκωμένα τμήματα των 26 και 27 μαθητών, ενώ ειπώθηκε ότι φέτος δεν υπάρχουν πιστώσεις για ειδικής αγωγής δασκάλους που σημαίνει ότι δε θα προσληφθούν τέτοιες ειδικότητες. Αντίθετα, αναμένεται να «δανειστούν» (με τη μέθοδο των διαθέσεων) καθηγητές από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση για να λειτουργήσουν τα 16 ολοήμερα διευρυμένου ωραρίου στο νομό, κάτι που επιβεβαίωσε, στη συνέχεια και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του νομού, παρότι διορίστηκαν φέτος 22 καθηγητές, εν τούτοις παραμένουν 40 λειτουργικά κενά, ενώ και εδώ τα τμήματα θα λειτουργήσουν με υπερσυσσώρευση μαθητών.

Μετά την συνάντηση, η Σ. Ντούρου δήλωσε: «Για μια ακόμα φορά διαπιστώσαμε ότι η αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική συνεχίζεται χωρίς σταματημό και στο χώρο της Παιδείας. Επιπλέον, γίνεται αντιληπτό ότι με τον "Καλλικράτη" αυτά τα προβλήματα θα οξυνθούν. Να συμπληρώσουμε στα προβλήματα και ένα σημαντικό, επιπλέον, το κτιριακό, ιδιαίτερα στα Νηπιαγωγεία που λειτουργούν σε ενοικιαζόμενες ακατάλληλες αίθουσες και σε ορισμένα δημοτικά. Είναι άμεση η ανάγκη, λοιπόν, αλλαγής αυτής της κατάστασης. Συσπείρωση και αγώνας γονιών - μαθητών - εκπαιδευτικών και εργαζομένων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και την επιβολή μιας άλλης με βάση τα λαϊκά συμφέροντα. Οι επερχόμενες εκλογές δίνουν μια ευκαιρία για να καταδικαστούν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και η οργή, η αγανάκτηση, η δυσαρέσκεια να εκφραστούν με ενίσχυση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που στηρίζεται από το ΚΚΕ».


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.