Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ψεκασμός για τα κουνούπια από τη ΔΕΥΑΧ

Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010, 13:47
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


Ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών πραγματοποίησε συνεργείο της ΔΕΥΑΧ, μετά από σχετικά αιτήματα πολιτών.

Θα πρέπει δε να σημειωθεί, ότι ανάλογα προγράμματα πραγματοποιούνται ανά την Ελλάδα σε πολλούς δήμους, όπου έχουν καταγραφεί και κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. ενημέρωσε, ότι στις 31 Αυγούστου, προέβη σε ψεκασμό με σκοπό την εντομοκτονία κουνουπιών, ο οποίος εκτελέστηκε από εξειδικευμένο συνεργάτη της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., σε εκτάσεις με καλάμια και σε αμπολή στην περιοχή της Λιανής Αμμου.

Ωστόσο δεν υπάρχει ενημέρωση, εάν θα επεκταθεί το πρόγραμμα και σε άλλες περιοχές, ούτε και αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για την υγεία των πολιτών, καθώς σε παρόμοιες περιπτώσεις σε άλλους δήμους, στη Θεσσαλονίκη, έγινε η σύσταση στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, με κλειστά παράθυρα και να μην αφήνουν έξω κατοικίδια και οικόσιτα ζώα, τρόφιμα, παιδικά παιχνίδια και απλωμένα ρούχα.

Επισημάνθηκε, βέβαια, σε αυτές τις περιπτώσεις ότι οι ψεκασμοί, δεν θεωρούνται επικίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία, σε περίπτωση όμως που εμφανιστούν παρενέργειες από το εντομοκτόνο, όπως ερεθισμοί στο δέρμα ή στο αναπνευστικό σύστημα, οι κάτοικοι θα πρέπει να απευθυνθούν στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.