Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Στο χώρο της διαφήμισης η εφημερίδα του Επιμελητηρίου

Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010, 11:55
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Εντάσεις προκάλεσε η πρόταση για ανάθεση του έργου σε μη ευβοϊκή εταιρεία

Ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου της Εύβοιας, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου και μάλιστα ο πρόεδρος κ. Παναγιώτης Σίμωσης αποχώρησε από την αίθουσα συνεδριάσεων για να επιστρέψει μετά από λίγα λεπτά για να λήξει τη συνεδρίαση.

Ενώ επρόκειτο να συζητηθούν τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης με σκοπό να κατατεθούν προτάσεις ενόψει της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, στη Θεσσαλονίκη στις 11 Σεπτεμβρίου, εντούτοις εν μέσω διαπληκτισμών, συζητήθηκε ένα και μοναδικό θέμα αυτό της ανάθεσης, μέσω διαγωνισμού, του έργου έκδοσης της εφημερίδας του Επιμελητηρίου, όπου σε δύο φύλλα θα υπάρχει και η δυνατότητα προβολής των επιχειρηματιών του Νομού.

Ο κ. Σίμωσης έκανε λόγο για πιλοτικό εγχείρημα και μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν και οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να χρειαστεί να επαναληφθεί τρεις φορές η ψηφοφορία, ζήτησε συγνώμη και επεσήμανε, πως "αντί να προβληματίζει ορισμένους η οικονομική κρίση, κόπτονται να μη δημιουργήσουν ανταγωνισμό σε συναδέλφους που εκδίδουν έντυπα. Εξέφρασε δε την απορία γιατί να μη δώσουν τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες μέλη τους να διαφημιστούν με χαμηλότερο κόστος στο έντυπο του Επιμελητηρίου".

Ο κ. Καρβούνης διαφώνησε εξαρχής, λέγοντας πως, εφόσον πρόκειται για πιλοτικό εγχείρημα θα πρέπει να μην ασχοληθούν με τη διαφήμιση, αλλά να εμπλουτίσουν το έντυπο με περισσότερες σελίδες, αρθογραφία και νέα θέματα για να γίνει πιο προσιτό στον επιχειρηματικό κόσμο.

Ο κ. Σταματούκος Δημήτρης δεν ψήφισε υπέρ εκτιμώντας ότι θα πρέπει να ενημερωθεί το Διοικητικό Συμβούλιο με περισσότερα στοιχεία προκειμένου να πειστούν για τα οφέλη του εγχειρήματος.

Η κα Αγιοστρατίτη Βούλα διαφώνησε με το σκεπτικό, ότι θα πρέπει η έκδοση της εφημερίδας να γίνει από ευβοϊκή εταιρεία, κάτι που δεν ισχύει στην προκειμένη περίπτωση.

Ο κ. Αγγελής Βαγγέλης δήλωσε πως ήρθε πρόταση χωρίς να συνοδεύεται από επαρκή στοιχεία και όσοι ψήφισαν όχι δεν δέχονται η εφημερίδα αυτή να έχει διαφημίσεις, τη στιγμή, μάλιστα, που υπάρχουν στην Εύβοια διαφημιστικά γραφεία και τοπικές εφημερίδες.

Τόνισε ότι "το Επιμελητήριο εκδίδει μία εφημερίδα που διανέμεται δωρεάν με σκοπό να ενημερώνει τα μέλη του για διάφορα θέματα που τους απασχολούν και την έκδοση είχε αναλάβει συγκεκριμένη εταιρεία με ένα ποσό της τάξεως των 10.000 ευρώ περίπου. Η πρόταση που κατέθεσε η κα Σεπετή αφορά στο να αναθέσουν το συγκεκριμένο έργο σε άλλη εταιρεία, χωρίς να έχει καν ενημερωθεί το Σώμα σχετικά. Η διαφωνία μας έγκειται στο γεγονός ότι δεν δεχόμαστε να συμπεριληφθούν διαφημίσεις και τα μέλη του Επιμελητηρίου να πληρώσουν σε κάποιον που δεν είναι μέλος του, αλλά πρόκειται για ξένη εταιρεία".

Ο κ. Αγγελής τόνισε, ότι κανείς μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του και από τα πρακτικά να διαπιστώσει με ποιο τρόπο, κατόπιν πιέσεων, άλλαξε με συνοπτικές διαδικασίες το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας από 10 όχι και 9 υπέρ που ήταν αρχικά.

Μεταξύ αυτών που δεν ψήφισαν υπέρ ήταν και οι κκ Χαρλαβάνης, Κούκουζας, Λαλανίτης και Νικολόπουλος.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.