Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Όχι στην Κυριακάτικη αγορά στη Δροσιά. Αντιδρά η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας

Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010, 10:49
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


Την αντίθεσή του εκφράζει ο εμπορικός κόσμος στην απόφαση του δήμου Ανθηδώνος να μετατραπεί η λαϊκή την Κυριακή σε κυριακάτικη αγορά, καταγγέλλοντας τις ενέργειες που έχουν μεθοδευτεί.

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας και το Επιμελητήριο του Νομού με επιστολές τους προς τον δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Ζεμπίλη Αθανάσιο ζητάνε να μη δοθεί η σύμφωνη γνώμη για τη λειτουργία της κυριακάτικης αγοράς, καθώς θα θιγούν ακόμα περισσότερο τα καταστήματα και οι τοπικές επιχειρήσεις.

Σε επικοινωνία που είχε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας κα Αγιοστρατίτη Βούλα με τον κ. Ζεμπίλη, μετά την ενημέρωση, ότι γνωμοδότησε θετικά και το δημοτικό συμβούλιο της Χαλκίδας, έλαβε την απάντηση, ότι στη συγκεκριμένη αγορά θα πωλούνται μόνο προϊόντα γης και θάλασσας.

Ωστόσο, εξέφρασε την απορία της, πως μπορούν να είναι σίγουροι, ότι θα τηρηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία της εν λόγω αγοράς, τη στιγμή που προηγούμενες αποφάσεις, όπως για την αγορά του Σαββάτου, καταστρατηγήθηκαν με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε κυριακάτικη αγορά. "Πως μπορούμε να τους εμπιστευθούμε, όταν άλλες αποφάσεις δεν έχουν τηρηθεί" δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Αγιοστρατίτη και πρόσθεσε, ότι θα ασκήσουν πιέσεις, ώστε να μην περάσει το θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.

"Θα πρέπει -είπε- η Νομαρχία να δείξει επιτέλους κατανόηση και να λάβει υπόψη τις ανάγκες των εμπόρων σε αυτή τη δύσκολη ειδικά περίοδο".

Επεσήμανε, επίσης, ότι η λειτουργία της κυριακάτικης αγοράς στη Δροσιά είναι παράνομη, από τη στιγμή που λόγω "Καλλικράτη" σε ένα δήμο δεν επιτρέπεται να λειτουργούν περισσότερες από μία κυριακάτικες αγορές και ήδη υπάρχει στο Βασιλικό.

Η κα Αγιοστρατίτη πρόσθεσε, ότι έχουν ζητήσει να τους δοθούν τα πρακτικά των συνεδριάσεων των δημοτικών συμβουλίων, ενώ επιστολή θα σταλεί και προς τη διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχίας.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο θέμα επρόκειτο να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Εύβοιας, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω διακοπής της συνεδρίασης.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.