Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ερωτήσεις Περλεπέ για αγρότες και ρητινοκαλλιεργητές

Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010, 13:13
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


Αποκλεισμός Ευβοέων αγροτών από επενδύσεις σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς.

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη με ερώτησή της, ζητά να αρθεί ο αποκλεισμός των αγροτών του νομού μας από επενδύσεις σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς, που συνεχίστηκε και φέτος σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ.

Στην ερώτησή της υπογραμμίζει ότι "το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρξε ενημέρωση για συνέχιση του αποκλεισμού των Ευβοέων αγροτών με συνέπεια πολλοί εξ αυτών να συντάξουν φακέλους προς υποβολή αίτησης επένδυσης, ξοδεύοντας αρκετά χρήματα. Τελικά στις 27 Αυγούστου η ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι οι αιτήσεις των αγροτών των διασυνδεδεμένων νησιών όπως είναι η Εύβοια, δεν γίνονται δεκτές".

Η κυρία Περλεπέ ερωτά, γιατί συνεχίζεται ο αποκλεισμός των επαγγελματιών αγροτών της Εύβοιας, από τη δυνατότητα επένδυσης σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς στα αγροκτήματά τους, και ποιες προοπτικές υπάρχουν ώστε να αρθεί αυτός ο αποκλεισμός.

Να καταβληθεί η εισοδηματική ενίσχυση στους ρητινοκαλλιεργητές

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε, την καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης για το έτος 2009-2010 στους ρητινοκαλλιεργητές του νομού μας και της χώρας. Η καταβολή της ενίσχυσης αυτής έχει καθυστερήσει και οι καλλιεργητές ρητίνης ανησυχούν, αφού τα χρήματα αυτά που δικαιούνται τα έχουν απόλυτη ανάγκη για τη στήριξη του εισοδήματός τους.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.