Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Σε κατάρρευση το δημόσιο σύστημα υγείας - Απειλούν με κινητοποιήσεις οι γιατροί της Εύβοιας

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2010, 13:33
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Στις 16 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των γιατρών του Νοσοκομείου Χαλκίδας και των Κέντρων Υγείας της Εύβοιας, για να εξεταστεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις ελλείψεις προσωπικού και την πληρωμή των εφημεριών. Οι γιατροί κάνουν λόγο πλέον για αποδυνάμωση της δημόσιας υγείας, για νοσοκομεία χωρίς προσωπικό και γιατρούς εξουθενωμένους και απλήρωτους και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις.

Η κα Κασελίμη Γυφτονικολού, πρόεδρος της Ενωσης των γιατρών, σε ανακοίνωσή της, κάνει γνωστές τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη Συνέλευση:

"Οι Ιατροί του Νοσοκομείου Χαλκίδος και των Κέντρων Υγείας του Νομού Ευβοίας, στη Γενική Συνέλευση της16ης Σεπτεμβρίου, αφού εξετάσαμε την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται, σήμερα, αποφασίσαμε:

  • Καταγγέλλουμε τις ενορχηστρωμένες τακτικές διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας.
  • Καταγγέλλουμε όσους, με την ανοχή ή τις επιλογές τους συνέβαλαν σ' αυτή την κατάρρευση.
  • Καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνη την πολιτεία για την οικτρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το σύστημα.
  • Καταγγέλλουμε την πολιτεία για την ασυνέπεια που επέδειξε και επιδεικνύει στις υποχρεώσεις της.
  • Εμμένουμε στην κατάθεση και εφαρμογή ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης, σύμφωνα με την απόφαση του Επιστημονικού μας Συμβουλίου.
  • Μοναδικός γνώμονας επιλογής παραμένει η υποχρέωσή μας για παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητος σε όλους τους πολίτες.
  • Επισημαίνουμε πως δεν θα ανεχθούμε άλλη απλήρωτη εργασία.
  • Απαιτούμε την πληρωμή των δεδουλευμένων μας

Θα προσφύγουμε σε, δια της δικαστικής οδού, διεκδίκηση των δεδουλευμένων, αναδρομικών από εφημερίες του 2009, όπως και των παράνομων λογιστικών περικοπών από εφημερίες του 2010.

Δηλώνουμε ότι:

  • Εάν δεν πληρωθούν, μέχρι τέλους Σεπτέμβρη, οι εφημερίες Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου, από 1/10/2010 ξεκινάμε κινητοποιήσεις.
  • Καθιστούμε υπευθύνους, για την αναστάτωση και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν, όλη την αλυσίδα παραγόντων του νομού, που αδιαφορούν ή κωλυσιεργούν, στην εκτέλεση του καθήκοντός τους.
  • Επιφυλασσόμεθα να προσφύγουμε και στην δικαιοσύνη.

Παράλληλα, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζομένους, θα εντείνουμε την πίεση και τις κινητοποιήσεις μας, με στόχο να γίνουν γνωστά τα προβλήματα και να εξαναγκασθούν οι ιθύνοντες αφ' ενός να απολογηθούν στους πολίτες αφ' ετέρου να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Εάν δεν έχουν εγκριθεί τα πρόσθετα κονδύλια του Σεπτέμβρη, μέχρι της ημερομηνίας κατάθεσης του προγράμματος του επομένου μηνός, ο Οκτώβρης θα καλυφθεί, ασφαλώς, σύμφωνα με την απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου, μέχρι το ύψος των χρημάτων, των οποίων την πληρωμή εγγυάται και επιβάλλει ο 3868/2010. Για τις υπόλοιπες, κενές μέρες, καλείται η διοίκηση να αναλάβει την ευθύνη τόσο για την ασφαλή κάλυψή τους όσο και για την πληρωμή τους. Η ανοχή, η αντοχή και η υπομονή μας τελείωσαν. Θα διαφυλάξουμε δε, σαν κόρη οφθαλμού, την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.