Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ο Συμεών Κεδίκογλου για το καταφύγιο Ροβιών

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010, 11:12
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Μετά από επαφές του βουλευτή Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, κ. Συμεών Κεδίκογλου με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικητιάδη και υπηρεσιακούς παράγοντες για την πορεία του αλιευτικού καταφυγίου Ροβιών, οι εξελίξεις δείχνουν ότι το έργο προχωρά.

Σε αυτή τη φάση, για το έργο, που έχει λάβει προέγκριση για ένταξη στο ΕΣΠΑ και του οποίου φορέας υλοποίησης είναι ο ΕΟΤ, έχει σχηματιστεί η μελέτη, η οποία πέρασε από την αρμόδια Επιτροπή που έχει συσταθεί γι' αυτό το σκοπό στις 9 Ιουλίου.

Η μελέτη έλαβε της σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής ως προς τη χωροθέτηση και έτσι τώρα αναμένεται και η γραπτή γνωμοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του ΓΕΝ, ως είθισται.

Ένα ακόμα ζήτημα είναι ότι το Υπουργείο Υποδομών ενδιαφέρεται να προβεί σε ακτομηχανική διερεύνηση, ώστε να διασφαλίσει ότι η ακτή δεν πρόκειται να επηρεαστεί.

Σε σχετικές ερωτήσεις του βουλευτή για τυχόν πρόκληση καθυστερήσεων εξαιτίας αυτής της παρέμβασης, έλαβε την απάντηση ότι είναι μάλλον απίθανο, εφόσον δεν πρόκειται για νέα μελέτη.

Ως προς τον προσδιορισμό του χρονοδιαγράμματος που ζήτησε ο κ. Κεδίκογλου, οι υπηρεσιακοί παράγοντες εκτιμούν ότι μέχρι τις αρχές Οκτώβρη περίπου θα έχει ολοκληρωθεί η χωροθέτηση και η παραχώρηση στο Δήμο.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.