Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ζητούν δεσμεύσεις από τους υποψηφίους του Δήμου Καρύστου

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010, 11:43
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Σειρά ερωτημάτων θέτουν προς τους υποψήφιους δημάρχους Καρύστου τα μέλη της Περιβαλλοντικής Ομάδας Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεσοχωρίων κ.κ. Κολιολιός Δημήτρης, Ραγιάς Κωνσταντίνος και Τοτός Κωνσταντίνος και ζητούν να ενημερωθούν σχετικά με τις θέσεις εκείνων που διεκδικούν την ψήφο τους σε περιβαλλοντικά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής.

Συγκεκριμένα, απευθύνουν τα εξής ερωτήματα, επιθυμώντας να ανοίξει ο διάλογος εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

"Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές που θα αναδείξουν τους νέους αρχηγούς στην τοπική αυτοδιοίκηση και με δεδομένη την αγωνία και ανησυχία μας για τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή της Ν.Ευβοίας περιμένουμε και απαιτούμε από τους υποψηφίους Δημάρχους να πάρουν θέση και απαντήσουν στα κάτωθι ερωτήματα, που απασχολούν εδώ και καιρό τους κατοίκους της περιοχής μας.

1. Τι γίνεται με την Διαχείριση των στερεών αποβλήτων στη Νοτια Ευβοια και ποιά είναι τα νέα δεδομένα με την εφαρμογή του Καλλικράτη και την κατάργηση των Φοσδα. Πως θα αντιμετωπιστούν σε περιφερειακό επίπεδο οι Χωροθετήσεις των ΧΥΤΥ. Σε ποια φάση είναι η χωροθέτηση του ΧΥΤΥ Ν.Ευβοίας (αν υφίσταται ακόμη). Ποια θα είναι η στάση των υποψηφίων Δημάρχων στην πιθανή χωροθέτηση ΧΥΤΥ Κεντρικής και Νοτίου Ευβοίας σε περιοχή του στον Δήμου Καρύστου;

2. Τι γίνεται με τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων και την κατασκευή των Βιολογικών που θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε μεγάλες πόλεις (Ν. Στύρα κ.α), Τι γίνεται με το πρόγραμμα ανακύκλωσης ποιά θα είναι η Διαχείριση των οικοδομικών, βιομηχανικών, νοσοκομειακών και άλλων επικινδύνων αποβλήτων σε επίπεδο Δήμου;

Οπως καταλαβαίνετε η Διαχείριση των Στερεών και Υγρών καθώς και όλων των άλλων αποβλήτων είναι ο βασικότερος παράγοντας για την προστασία του Περιβάλλοντος. Απαιτούμε λοιπόν σαφείς και ξεκάθαρες θέσεις πως θα αντιμετωπιστούν τα παραπάνω από τον μελλοντικό Δήμαρχο Καρύστου.

3. Τι θα γίνει με την αλόγιστη και επικίνδυνη τοποθέτηση των Ανεμογεννητριών και την επικείμενη τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών. Θα υποκύψουμε ακόμη μία φορά στα κέρδη και τα συμφέροντα των επενδυτών; Γνωρίζετε ότι οι περιβαλλοντικοί όροι αδειοδότησης των αιολικών δεν έχουν τηρηθεί. Μεγάλες ποσότητες λαδιών χύνονται επιτόπου κατά την διαδικασία της συντήρησης, υπάρχει δε αυξημένος κίνδυνος φωτιάς από την σκόνη που μαζεύεται στους μονωτήρες μεταφοράς του ρεύματος.

4. Ποιά είναι η πολιτική σχετικά με την τεχνητή αναδάσωση, δεδομένου ότι η περιοχή της Νοτίου Ευβοίας είναι από τις πλέον πυροπληκτες περιοχές σε όλη την Ελλάδα;

5. Τέλος θα θέλαμε να μάθουμε τι σκοπεύει να κάνει ο μελλοντικός Δήμαρχος για την παραλία Λιμνιώνα των Μεσοχωρίων, αφού όπως θα γνωρίζετε τα τελευταία 2 χρόνια έχει υποστεί τεράστια οικολογική καταστροφή με την μεταφορά της άμμου στα αβαθή, την παράλληλη εμφάνιση βράχων και τελική καταστροφή της αμμουδιάς.

Το περιβάλλον, οι φυσικές ομορφιές, οι παραλίες και ο τουρισμός είναι και θα είναι για το μέλλον η μόνη πηγή πλούτου και ανάπτυξης του τόπου. Πρέπει όλοι να τα προστατεύσουμε και να αγωνιστούμε για αυτά. Οι τοπικές κοινωνίες και οι τοπικοί αρχοντες θα παίξουν πρωταρχικό ρόλο.

Είναι λοιπόν απαραίτητο να γνωρίζουμε τις θέσεις - δεσμεύσεις - των υποψηφίων στα παραπάνω, ώστε οι δημότες να επιλέξουν αυτόν, που αν μη τι άλλο πρωταρχικά θα τα κατανοήσει και μετά θα τα κάνει πράξη".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.