Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ενδιαφέρουσα η εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Αλτσχάιμερ

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010, 11:14
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Η "Ελληνική Εταιρεία νόσου Αλτσχάιμερ και συγγενών διαταραχών Χαλκίδας" πραγματοποίησε εκδήλωση στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας Νόσου Αλτσχάιμερ, στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου Χαλκίδας το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, στις 19:30 με θέμα: «Έξυπνες ιδέες για πετυχημένα γηρατειά».


Από δεξιά, ο αντινομάρχης κ. Ξυγκογιαννης, η ψυχολόγος κα Τσολάκη, ο Νευρολόγος κ. Πετσάνης και η πρόεδρος του σωματείου κα Ευαγγελία Αγγελίδου.

Μίλησαν η κ. Μάγδα Τσολάκη, Νευρολόγος - Ψυχίατρος, Αν. Καθηγήτρια Νευρολογίας Α.Π.Θ., Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Αλτσχάιμερ & Συναφών Διαταραχών, και ο κ. Κων/νος Πετσάνης, Ειδικός Νευρολόγος, Πρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου Νευροεκφυλιστικων νοσημάτων.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε επίσης το έργο του σωματείου για το διάστημα 2009-2010 με σημαντικότερο επίτευγμα την δημιουργία του Κέντρου Ημέρας «Αγία Ειρήνη» το οποίο λειτουργεί καθημερινά από τις 09:00 έως τη 13:00, και προσφέρει βοήθεια σε ομάδες ατόμων με μη φαρμακευτική παρεμβατική θεραπεία, καθώς και σε συμβουλευτικό επίπεδο.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Αντινομάρχης κ. Ξυγκόγιαννης τίμησε τους ομιλητές παραδίδοντας τους λεύκωμα με φωτογραφίες της Ευβοίας.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.