Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Η παντελής έλλειψη υποδομών "έκαψε" την Κάρυστο

Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010, 11:46
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


Την ενίσχυση της πυροπροστασίας και την αποκατάσταση του συνόλου των ζημιών από τις πυρκαγιές στην Κάρυστο ζητάνε με ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Εύβοιας, υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Μαρίνος Γιώργος.

Όπως υπογραμμίζουν: "Οι συνέπειες είναι βαριές για τους κατοίκους, τους κτηνοτρόφους, τους αγρότες, το περιβάλλον, τον τουρισμό.

Αιτία της μεγάλης έκτασης των καταστροφών, είναι η παντελής έλλειψη των αναγκαίων υποδομών για την πρόληψη των πυρκαγιών και την έγκαιρη καταστολή τους. Αποτελεσματικός σχεδιασμός και μέτρα είναι ανύπαρκτα εδώ και χρόνια.

Το ΚΚΕ προειδοποιούσε με παρεμβάσεις μέσα και έξω από την βουλή τόσο την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όσο και την προηγούμενη της ΝΔ για την επικινδυνότητα της κατάστασης, για το ενδεχόμενο νέων καταστροφών, για τη λήψη μέτρων δασοπροστασίας καθώς και αντιπλημμυρικών έργων. Οι ευθύνες που τους βαραίνουν είναι μεγάλες.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει αποφασιστικά τη λήψη νέων μέτρων και τη δημιουργία κατάλληλης υποδομής που θα συμβάλλει στην πρόληψη των πυρκαγιών και στην έγκαιρη αντιμετώπιση τους. Υποστηρίζει την άμεση στήριξη και αποζημίωση των πληγέντων στο 100% των ζημιών και την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.