Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Αλλαλούμ με τις μετατάξεις. Ελάχιστος ο αριθμός αιτήσεων για εθελούσιες στη Νομαρχία της Εύβοιας

Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2010, 14:36
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Η διαδικασία των μετατάξεων για δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους σε Δήμους, Νομαρχίες και Περιφέρειες, ενόψει της δημιουργίας των 325 νέων Δήμων και 13 Αιρετών Περιφερειών, που προβλέπει το Πρόγραμμα "Καλλικράτης" έχει ξεκινήσει και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε δοθεί, θα πρέπει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί η εν λόγω διαδικασία.

Όσο για τις υποχρεωτικές μετατάξεις μπορεί να εκτιμάται ότι θα είναι οι περισσότερες, ωστόσο, καμία διαδικασία προς αυτή την κατεύθυνση δεν είναι σε εξέλιξη και δεν υπάρχει πρόβλεψη μέχρι τέλος του χρόνου.

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει δεσμευτεί ότι οι υπάλληλοι θα μεταταγούν στην ίδια ή κοντινή περιοχή της σημερινής τους κατοικίας κι εργασίας και στην ίδια πόλη, καθώς κι ότι θα διασφαλιστούν τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων.

Αρχικά θα μεταφερθεί προσωπικό που σήμερα απασχολείται στις νομαρχίες, καθώς και υπάλληλοι από δημοτικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα των δήμων.

Στη Νομαρχία της Εύβοιας σε σύνολο 350 περίπου μόνιμων υπαλλήλων έχουν μέχρι στιγμής καταθέσει αίτηση εθελούσιας μετάταξης 42 υπάλληλοι.

Από αυτές τις αιτήσεις οι 20 είναι για το δήμο Χαλκίδας, οι 9 για το δήμο Κύμης-Αλιβερίου, οι 10 για Ιστιαία-Αιδηψό, 2 για Κάρυστο και μία για Σκύρο.

Τραγελαφική η κατάσταση στους νέους δήμους δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Εύβοιας της ΑΔΕΔΥ

Ο αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Εύβοιας της ΑΔΕΔΥ, κ. Σταματούκος Βαγγέλης δήλωσε στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" ότι σαν παράταξη του ΠΑΜΕ είχαν ζητήσει να μην προβεί κανένας υπάλληλος σε αίτηση εθελούσιας μετάταξης, εφόσον δεν έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων των Νομαρχιών.

Είχαν ζητήσει, επίσης, να εξασφαλιστεί ένας κωδικός από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να διασφαλιστεί η μισθοδοσία των υπαλλήλων των νέων δήμων και των περιφερειών και να μην εναπόκειται "στην καλή θέληση του κάθε δημάρχου ή περιφερειάρχη η εξεύρεση κονδυλίου για τη μισθοδοσία".

Σε κάθε περίπτωση όσοι υπάλληλοι κατέθεσαν αίτηση θα μετακινηθούν από την 1/1/2011 στις νέες θέσεις τους.

Για το θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων ο κ. Σταματούκος τόνισε, ότι δεν υπάρχει οργανισμός λειτουργίας και κατά συνέπεια δεν είναι δυνατόν να γίνουν.

Θα υπάρξουν -όπως είπε- αρνητικές συνέπειες, καθώς οι δήμοι είναι απροετοίμαστοι, δεν γνωρίζουν τη λειτουργία των νέων δομών και κανείς δεν ξέρει από ποιο πόστο θα παρέχουν οι υπάλληλοι τις υπηρεσίες τους στους πολίτες.

"Δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια για να προχωρήσουν οι διαδικασίες οργάνωσης της νέας δομής των δήμων που προκύπτουν από τις συνενώσεις, κανείς δεν γνωρίζει τις πραγματικές ανάγκες. Η κατάσταση είναι τραγελαφική" σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταματούκος.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.