Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ενημέρωση για τα έργα που εκτελούνται στην Καρυστία από την Κατερίνα Διαμαντοπούλου

Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2010, 11:08
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Ενημέρωση έγινε από την Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κα Διαμαντοπούλου Κατερίνα κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κάρυστο την Τρίτη 31 Αυγούστου, παρουσία των τριών δημάρχων Καρύστου, Μαρμαρίου, Στυρέων και των κατοίκων, που υπέστησαν ζημιές, για την πορεία έργων, που εκτελούνται στην περιοχή καθώς και για αυτά που μπορούν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για τα εξής έργα:

  • Αντιμετώπιση κατολίσθησης στη Διασταύρωση Μαρμαρίου Καρύστου, θέση ''Χωνί'' με προϋπολογισμό: 4.000.000 ευρώ. Το έργο έχει υλοποιηθεί κατά 51% και οι εργασίες συνεχίζονται.
  • Αποκατάσταση κατολισθήσεων οδού Αγ. Δημήτριος-Καλλιανοί. Προϋπολογισμός 11.000.000 ευρώ. Στις 6/9/2010 έχει ορισθεί η υπογραφή της Σύμβασης και η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι 800 ημέρες.
  • Λιμάνι Καρύστου. Προϋπολογισμός: 3.300.000 ευρώ. Το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και εκτελείται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας.
  • Διασταύρωση Μαρμαρίου-Μαρμάρι. Προϋπολογισμός: 2.000.000 ευρώ. Για το έργο συντάσσεται μελέτη από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας.
  • Βελτίωση Οδοποιίας Πρ. Επαρχίας Καρυστίας. Προϋπολογισμός: 3.500.000 ευρώ. Για το έργο συντάσσεται μελέτη από το Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας.

Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανέλαβε την υποχρέωση να συντονίσει τις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες και φορείς των εμπλεκόμενων Υπουργείων (Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εθνικής Αμυνας) για την ταχύτερη ολοκλήρωση των διαδικασιών καταγραφής και διεκπεραίωσης των απαιτούμενων ενεργειών και τελικά την αποκατάσταση των ζημιών.

Έδωσε, επίσης, εντολή στις αρμόδιες Υπηρεσίες να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία καθαρισμού και διευθέτησης των χειμάρρων για αποφυγή τυχόν πλημμυρικών φαινομένων και η αποκατάσταση των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Καρύστου.

Σχετικά θέματα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.