Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Τα προβλήματα από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Κάρυστο συζητήθηκαν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο

Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2010, 12:24
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Τα προβλήματα που προκάλεσαν οι πρόσφατες πυρκαγιές στην Κάρυστο και αυτές του 2007, καθώς και οι πλημμύρες του 2009 στην Εύβοια ζήτησε να συζητηθούν στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου η επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας, κα Ντούρου Σοφία, καταθέτοντας, παράλληλα, σειρά αιτημάτων.

Η κα Ντούρου υποστήριξε ότι η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει, πως κανένα μέτρο πρόληψης, προστασίας, καμία υποδομή, ούτε φύλαξη των δασών, ούτε αντιπυρικά, ούτε αντιπλημμυρικά έργα στην Εύβοια και τη Σκύρο δεν ελήφθη μετά τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες.

"Αντίθετα οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ προχωράνε με γρήγορους ρυθμούς την εμπορευματοποίηση της γης, μέσω της αλλαγής χρήσης και εκμετάλλευσης, τη μη άμεση αναδάσωση των καμένων εκτάσεων."

Τα αιτήματα που κατέθεσε η κα Ντούρου είναι:

  • "Η άμεση αποκατάσταση των ζημιών 100% στο σύνολο των καταστροφών που υπέστησαν οι κάτοικοι, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.
  • Αμεση, πλήρη ουσιαστική καταγραφή των καμένων εκτάσεων, μέτρα να μην υπάρξει καμιά αλλαγή στη χρήση γης, άμεσα και ολοκληρωμένα μέτρα αναδάσωσης.
  • Μέτρα προστασίας των καμένων εκτάσεων από τη διάβρωση, τεχνικά έργα, περιορισμού των συνεπειών από τις βροχές.
  • Αμεση ενίσχυση της πυροσβεστικής υπηρεσίας με μόνιμο προσωπικό.
  • Χρηματοδότηση ολοκληρωμένου σχεδίου διάνοιξης αντιπυρικών ζωνών, διάνοιξης αγροτικών και δασικών δρόμων, δημιουργία ταμιευτήρων νερού μέτρα προστασίας και ανάπτυξης του δάσους.
  • Να συγκροτηθεί ενιαίος φορέας δασοπροστασίας για πρόληψη και καταστολή πυρκαγιών με αξιοποίηση των φορέων τοπικής διοίκησης τους λαϊκούς φορείς".

Σχετικά θέματα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.