Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Το "Non Paper" Παπαγεωργόπουλου

Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010, 11:27
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




- - - -

Λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η ηγεσία της ΝΔ με την υποψηφιότητα στο Δήμο της Χαλκίδας έδωσε ο πρώην βουλευτής, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος, απέστειλε στις 16 Αυγούστου στον πρόεδρο της ΝΔ επιστολή με την οποία γνωστοποίησε ότι αποσύρει το ενδιαφέρον του να διεκδικήσει το Δήμο.

Έτσι, δόθηκε τέλος στις συζητήσεις που γίνονταν το τελευταίο διάστημα και μετά την κίνηση του κ. Παπαγεωργόπουλου δόθηκε το "πράσινο φως" στο νυν Δήμαρχο κ. Ζεμπίλη να είναι υποψήφιος.

Ο "Σερβιτόρος της Εύβοιας" δημοσιεύει σήμερα την επιστολή του κ. Παπαγεωργόπουλου, η οποία επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που είχαμε.

Στην εν λόγω επιστολή ο κ. Παπαγεωργόπουλος αφήνει αιχμές κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, κ. Μαρκόπουλου, κάνοντας λόγο για συμπεριφορές "ανάδειξης κομματικών υποτακτικών ".

"Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

Όπως γνωρίζετε μετά τη μεταξύ μας συνομιλία, παραιτήθηκα αμέσως από τη θέση του Διοικητή του ΟΓΑ, παρά τη δημόσια Τιμητική Πρόταση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας για παράταση της θητείας μου.

Δεδομένου ότι το ταξίδι της πολιτικής μέσα από το γενικότερο κλίμα απαξίωσης έχει χάσει τη γοητεία του, άλλα σκόπευα να δρομολογήσω για την επαγγελματική και προσωπική μου ζωή.

Όμως χωρίς να το επιζητήσω, ούτε να το προκαλέσω, έγινα αποδέκτης μιας πρωτοφανούς σε μέγεθος και οικουμενικής ως προς την προέλευση, πρότασης των πολιτών του νέου Δήμου Χαλκιδέων, για την διεκδίκηση του αξιώματος του Δημάρχου.

Η τάση αυτή προοδευτικά αυξανόμενη, έχει γίνει πλημμυρίδα και αποτυπώνεται τόσο στις δημοσκοπήσεις, όσο και στην καθημερινή κοινωνική ζωή.

Το αίτημα των πολιτών για την υλοποίηση του οράματος δημιουργίας της Νέας Μεγάλης Χαλκίδας προβάλλει επιτακτικό. Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούν να το εκφράσουν όσοι απέτυχαν στα μικρά, δεν μπορούν να πείσουν ότι θα πετύχουν στα Μεγάλα και Σπουδαία.

Την άποψη αυτή της κοινωνίας μας υιοθετούν και αποδέχονται το σύνολο σχεδόν του στελεχιακού δυναμικού της παράταξής μας, το σύνολο σχεδόν των εν ενεργεία Δημοτικών Συμβούλων και Θεσμικών παραγόντων του τόπου.

Θεωρώ χρέος μου να αναφερθώ τιμητικά στη γενναία και έντιμη στάση του βουλευτή κ. Σίμου Κεδίκογλου και του τέως υφυπουργού κ. Αν. Λιάσκου.

Η θέση μου απέναντι στα ανωτέρω ήταν ξεκάθαρη και δεδομένη δε συζητώ ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου, αλλά μόνο τη διακριτική υποστήριξη της Ν.Δ. μέσα από καθαρές και έντιμες διαδικασίες.

Όμως είχα παραβλέψει ότι ακόμη και σήμερα κάποιοι προσβλέπουν στις τοπικοαυτοδιοικητικές εκλογές, ως διαδικασία ανάδειξης κομματικών υποτακτικών, οι φαύλοι κύκλοι πρέπει να διατηρηθούν, η κοινωνία και το αίτημά της δεν τους απασχολούν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του βουλευτή κ. Μαρκόπουλου, ο οποίος την Ανοιξη (2) φορές με επισκέφθηκε στο γραφείο μου στον ΟΓΑ, καθώς και σε συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις του, ζητούσε επίμονα να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου ως Δήμαρχος Χαλκιδέων.

Παράλληλα με συνεχείς δηλώσεις του στα Ευβοϊκά ΜΜΕ, απαξίωνε την σημερινή Δημοτική Αρχή και προεξοφλούσε ότι η υπό Δικαστικήν διερεύνηση ποινική υπόθεση της ΔΕΥΑΧ αποτελεί <Μικρό Βατοπέδι> και ότι ο εισαγγελέας πρέπει να επέμβει επειγόντως.

Δεν ασχολούμαι με ψυχογραφήματα, όμως δε γνωρίζω τι μεσολάβησε και από τις αρχές Αυγούστου επαναλαμβάνει ότι "Πρέπει να τελειώσουμε τον Παπαγεωργόπουλο".

Δεν προτίθεμαι να δημιουργήσω προβλήματα γι αυτό αποσύρω το ενδιαφέρον μου για τις Δημοτικές Εκλογές. Με την επιρροή της Ν.Δ. στη Χαλκίδα σε ιστορικό χαμηλό και δρομολογημένες, διασπαστικές συμπεριφορές, θα αντιμετώπιζα το ενδεχόμενο μια θριαμβευτική εκλογή να μετατραπεί σε περιπέτεια, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε θα υπάρξουν παράλληλα προβλήματα και σε άλλους Δήμους της Εύβοιας.

Θεώρησα καθήκον μου να σας ενημερώσω υπεύθυνα και παράλληλα να σας διαβεβαιώσω ότι η συστράτευσή μου στον Αγώνα της παράταξης στις Δημοτικές Εκλογές είναι αυτονόητη".

Σχετικό θέμα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.