Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Επιστολή Παπαγεωργόπουλου στον Σαμαρά - Αποσύρει την υποψηφιότητά του (;)

Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010, 11:34
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




- - - -

Την απόφασή του να αποσύρει το ενδιαφέρον του για τις Δημοτικές εκλογές ανακοινώνει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά ο πρώην βουλευτής Εύβοιας, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, την οποία απέστειλε στις 16 Αυγούστου, κοινοποιώντας την παράλληλα στον κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο, Γραμματέα Αυτοδιοίκησης και στον κ. Ανδρέα Λυκουρέζο, Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο κ. Παπαγεωργόπουλος αποσύρει το ενδιαφέρον του για υποψηφιότητα στο Δήμο Χαλκιδέων μετά την "πολιτικά ανήθικη -όπως χαρακτηρίζει- συμπεριφορά του βουλευτή της ΝΔ, κ. Μαρκόπουλου Κώστα και τις φαύλες μεθοδεύσεις του, ο οποίος σε αντίθεση με τους συναδέλφους του βλέπει τις αυτοδιοικητικές εκλογές ως ευκαιρία δημιουργίας κύκλου κομματικών παρατρεχάμενων".

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος, σύμφωνα πάντα με το περιβάλλον του, είναι έντονα ενοχλημένος από τον "πόλεμο λάσπης" τον οποίο αντιμετωπίζει και ενώ μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο κ. Σαμαρά παραιτήθηκε από τον ΟΓΑ, παρά την τιμητική πρόταση που του είχε γίνει για ανανέωση της θητείας του, το κλίμα απαξίωσης και αποδοκιμασίας, που έχει δημιουργηθεί, πλέον τον αναγκάζει να εγκαταλείψει το "ταξίδι της πολιτικής".

Ο ίδιος είχε καταστήσει σαφές πως μόνο μέσα από διαφανείς διαδικασίες θα δεχόταν τη διακριτική υποστήριξη της ΝΔ, τις επιλογές της οποίας είναι "αυτονόητο ότι θα στηρίξει" παρά την απόφασή του να αποσυρθεί.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος είχε γίνει αποδέκτης μιας οικουμενικής ως προς την προέλευση πρότασης των πολιτών για να διεκδικήσει το μεγάλο Δήμο της Χαλκίδας, καθώς υπάρχει η εκτίμηση ότι ότι "όσοι απέτυχαν στα μικρά δεν μπορούν να πετύχουν στα μεγάλα και σπουδαία", γεγονός που είχε αποτυπωθεί και σε δημοσκοπήσεις. Την άποψη αυτή είχε υιοθετήσει και αποδεχτεί και το σύνολο των δημοτικών συμβούλων και θεσμικών παραγόντων του τόπου.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος δεν κατανοεί, επίσης, όπως προκύπτει από το περιεχόμενο της επιστολής, τη στάση και τη συμπεριφορά του κ. Μαρκόπουλου, ο οποίος την άνοιξη τον είχε επισκεφθεί δύο φορές και του είχε ζητήσει να καταθέσει υποψηφιότητα για το νέο Δήμο, απαξιώνοντας το έργο της σημερινής Δημοτικής Αρχής, λέγοντας ότι η υπόθεση της ΔΕΥΑΧ είναι υπό δικαστικό έλεγχο και χαρακτηρίζοντάς την ως "μικρό Βατοπέδι".

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος μην επιθυμώντας να ασχοληθεί με "ψυχογραφήματα" και να δημιουργήσει προβλήματα, αλλά ούτε και να αντιμετωπίσει διασπαστικές συμπεριφορές, ενημέρωσε με την επιστολή του τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ότι δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος στο Δήμο Χαλκιδέων, γεγονός που σίγουρα αλλάζει τα μέχρι σήμερα δεδομένα.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.