Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Βασίλης Κεδίκογλου: "Χωρίς ένα κίνημα διεκδίκησης των υπεσχημένων μεγάλων επενδύσεων η Εύβοια δεν πρόκειται να προσεχθεί και να αναπτυχθεί"

Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010, 13:44
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




- - - -

Η Εύβοια χρειάζεται ένα κίνημα διεκδίκησης και συσπείρωσης, προκειμένου να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

Είναι επιτακτική ανάγκη τα στελέχη της αυτοδιοίκησης, όλοι οι Δήμαρχοι και Περιφερειακοί Σύμβουλοι να καταλήξουν σε ένα μανιφέστο, σε μια κοινή διακήρυξη πολιτικού και κοινωνικού περιεχομένου, όπου θα διατυπώνεται με έντονο τρόπο η πρόθεσή τους, να διεκδικήσουν και να απαιτήσουν δυναμικά την υλοποίηση όλων των υπεσχημένων στο λαό της Εύβοιας Δημοσίων Επενδύσεων, που μένουν ανεκπλήρωτες. Η διεκδίκηση με κόστος για την Κυβέρνηση, αν δεν προχωρήσει στα υπεσχημένα είναι ο μόνος τρόπος για να τύχει της απαιτούμενης προσοχής και για να μπορέσει να αξιοποιήσει δυνατότητες ανάπτυξης.

Την άποψη αυτή εκφράζει ο πρώην Υπουργός, Βασίλης Κεδίκογλου, ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Ιστιαίας - Λ. Αιδηψού σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Σερβιτόρο της Εύβοιας».

κ. Κεδίκογλου ποιο είναι το κίνητρο που σας ώθησε να πάρετε τελικά την απόφαση να επιστρέψετε στην ενεργό πολιτική ζωή του τόπου, αυτή τη φορά στο χώρο της αυτοδιοίκησης;

Πολλοί οι λόγοι. Μεταξύ αυτών η αγάπη μου για την Εύβοια, η διακαής επιθυμία μου να την δω στο δρόμο της ανάπτυξης και τους Ευβοιώτες συσπειρωμένους να διεκδικούν τα δίκαιά τους και να προωθούν και να υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους.

Η εμπειρία ετών απέδειξε ότι χωρίς ένα κίνημα διεκδίκησης η Εύβοια δεν πρόκειται να προσεχθεί και να αναπτυχθεί.

Το κίνημα αυτό χρειάζεται αυτονομία κάτι που μόνο η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η συνεργασία των φορέων της, μπορεί να δημιουργήσει. Χρειαζόμαστε ένα Αυτοδιοικητικό Κίνημα διεκδίκησης με κόστος για την Περιφερειακή και Κεντρική εξουσία, αν δεν εκπληρούνται τα υπεσχημένα.

Τέλος, επιθυμώ να πληροφορηθούν οι Ευβοιώτες, οι συμπατριώτες μου, ιδιαίτερα οι νέοι, ότι η υπηρεσία στα κοινά με λαϊκή εντολή είναι τιμητική ανεξάρτητα από ποιον τομέα πηγάζει, Αυτοδιοίκησης, Βουλής, Κυβέρνησης. Μεταξύ των αιρετών αξιωμάτων δεν υπάρχει ιεραρχία.

Επιστρέφετε στον τόπο καταγωγής σας, από όπου και ξεκινήσατε, επιχειρώντας μία νέα αρχή στην πολιτική σας διαδρομή. Έχοντας την εμπειρία του παρελθόντος τι το διαφορετικό θα πράξετε, τι δεν θα επαναλάβετε και πόσο εύκολο είναι να πετύχετε τους στόχους σας;

Επιστρέφω χωρίς να έχω αποστασιοποιηθεί ποτέ από την πολιτική, ακριβώς με αυτό που λέτε, την εμπειρία σε ένα τομέα που είναι κυρίως εκτελεστικός, πραγματοποίησης.

Η εμπειρία εγγυάται λιγότερα λάθη και στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια Δημοτική Εξουσία που θα σέβεται τους δημότες και αντιστοίχως θα απολαμβάνει του σεβασμού τους με υπηρεσίες σύγχρονες οι οποίες θα εργάζονται δημιουργώντας πλούτο και ανέσεις στους δημότες, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την αναγνώριση της προσφοράς τους.

Εύκολο δεν είναι τίποτα, με σκληρή εργασία, όμως, και με μέθοδο θα τα καταφέρουμε.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς σας στο δήμο "Ιστιαίας- Αιδηψού" βρήκε αρκετούς υποστηρικτές, αλλά υπήρξαν και ορισμένοι επικριτές. Μάλιστα ενεπλάκη και το όνομα του γιου σας, Σίμου, σχετικά με το τι θα πράξει, αν η ΝΔ στηρίξει συγκεκριμένο υποψήφιο στην περιοχή. Υπάρχει δίλημμα από την πλευρά των ψηφοφόρων και από τη δικιά σας; Και τι απαντάτε σε συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς που έχουν αποδώσει στο εγχείρημά σας;

Δεν έχω αντιληφθεί η Ν.Δ να θεωρεί την εκλογή για την τοπική αυτοδιοίκηση κομματική αναμέτρηση.

Ο Σίμος έχει αποδείξει ότι γνωρίζει άριστα και τον τόπο και το λαό να υπηρετεί και το κόμμα του να ικανοποιεί πλήρως. Είναι ένας λαϊκός, δημοκρατικός, εύκολα προσεγγίσιμος, σύγχρονος πολιτικός. Ξέρει να ξεχωρίζει τα ουσιώδη από τα επουσιώδη και να αποδίδει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι...

Δεν έχουν φτάσει στα αυτιά μου χαρακτηρισμοί. Στην πολιτική οι πράξεις και οι αποφάσεις κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Οψόμεθα.

Ποια εκτιμάτε ότι πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά των υποψηφίων, προκειμένου να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των καιρών και κυρίως στα νέα δεδομένα και τις απαιτήσεις του σχεδίου "Καλλικράτης".

Χρειάζεται η εις βάθος γνώση του αντικειμένου, να διαθέτουν όραμα, εργατικότητα, αποφασιστικότητα, να διεκδικούν και να προωθούν τα συμφέροντα του Δήμου τους.

Πολύς λόγος γίνεται για τις στηρίξεις και τα "χρίσματα" των κομμάτων σε υποψηφίους. Στη σημερινή εποχή αποτελούν κριτήριο της τελικής επιλογής των ψηφοφόρων;

Χρίσμα σημαίνει ότι το κόμμα εγγυάται τις ικανότητες του υποψηφίου να πραγματοποιήσει συγκεκριμένο πρόγραμμα. Σε καμία περίπτωση δεν περιποιεί τιμή στην κοινωνία του Δήμου να μην διαθέτει ορατά στελέχη με σαφή ικανότητα Αυτοδιοίκησης, να χρειάζεται η έξωθεν υπόδειξη.

Στη σημερινή κρίση του πολιτικού συστήματος και την κατοχή της χώρας μας, δεν μπορώ να ξεχωρίσω το χρίσμα ποιον ωφελεί.

Σε περίπτωση που έχουμε δεύτερο γύρο εκλογών είναι ανοιχτό από την πλευρά σας το ενδεχόμενο συνεργασίας;

Συνεργαζόμαστε με όλους χωρίς όρους, δεν απορρίπτουμε τη συνεργασία κανενός.

Χαρακτηριστικό αυτής της προεκλογικής περιόδου, θα μπορούσε κανείς να πει, ότι είναι η συνεχής αναφορά σε ανεξάρτητες Αυτοδιοικητικές Κινήσεις. Πως το σχολιάζετε;

Ελπιδοφόρο και παρήγορο αρκεί να εννοείται. Η ανεξαρτησία όπως τη θέλουμε αντιφάσκει με την επιδίωξη του χρίσματος. Χρίσμα και ανεξαρτησία είναι μία αντίφαση, π.χ, ο Δήμος μας έχει εξ ίσου ενδιαφέρον, ίσως και περισσότερο να ολοκληρωθεί το ταχύτερο ο Λιμένας Μαντουδίου και το οδικό δίκτυο, κυρίως το τμήμα, Προκοπίου-Ψαχνών (τούνελ). Αν ο Δήμαρχος Λίμνης-Μαντουδίου-Αγ. Αννας αύριο είναι εκλεκτός του κυβερνητικού κόμματος (ΠΑΣΟΚ) και η κυβέρνηση δεν προωθήσει τα δύο αυτά έργα η «ανεξαρτησία» επιβάλλει να συμπαραταχθεί μαζί μας σε σκληρή αντιπαράθεση, κόστος για την κυβέρνηση, αυτό το εννοεί ή θα είναι έπεα πτερόεντα.

Πώς κρίνετε το έργο των δημοτικών αρχών στους δήμους που θα απαρτίσουν το νέο δήμο;

Θα κριθεί από την προτίμηση των Δημοτών στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ποια είναι τα τρία σημαντικότερα προβλήματα, που θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν στο δήμο;

Πρώτον: Είναι η οργάνωση των υπηρεσιών ώστε γρήγορα να αποκτήσουν αυτόνομη λειτουργία. Το εργαλείο με το οποίο ο Δήμος θα παρέμβει στο «γίγνεσθαι» του τόπου, θα δράσει και θα δημιουργήσει είναι οι υπηρεσίες του. Χρειαζόμαστε άψογες και τέλειες υπηρεσίες. Υπηρεσίες του 21ου αιώνα, ηλεκτρονικής δομής και ταχύτητας.

Δεύτερον: Είναι η κατοχύρωση των οικονομικών πόρων, τελών και περιουσίας. Χρειάζεται διαρκής και εξαντλητική έρευνα, για να εξασφαλιστούν οι πόροι από κάθε δυνατή πηγή και

Τρίτον: ένας ακριβής σχεδιασμός δράσης με πρώτο ενδιαφέρον στην υγεία, καθαριότητα, παιδεία, τάξη και κοινωνική παρουσία συμπαράστασης στους αναξιοπαθούντες.

Τι προβλέπει το πρόγραμμά σας για θέματα προστασίας περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής;

Έχομε μείζονα προβλήματα προστασίας του περιβάλλοντος πέραν αυτού που δημιουργεί η καθημερινή διαβίωση-σκουπίδια, λύματα, στερεά απόβλητα (μπάζα, υποπροϊόντα). Έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις ακτές από τα ρεύματα του Β. Ευβοϊκού και του διαύλου των Ωρεών. Τέτοια είναι η αμμοερήμωση των ακτών της Αιδηψού, οι προσχώσεις σε Λιχαδονήσια, Ωρεούς, Πευκί και η απογύμνωση των ακτών του Ασμηνίου και του Ποντικονησιού.

Μεταξύ των προβλεπομένων μας είναι η αίτηση πιστώσεων για την αντιμετώπιση των φυσικών φαινομένων και τάξη στη λειτουργία των πόλεων: Ορθολογική χρήση του ΧΥΤΑ, ενίσχυση και αποτελεσματική λειτουργία της ανακύκλωσης, προώθηση των έργων του Βιολογικού Καθαρισμού, απόκτηση δημοτικών χώρων για την απόθεση και διάθεση των στερεών αποβλήτων σε όλες τις έδρες των τέως Δήμων. Παράλληλα, θα λειτουργήσει και η αναγκαία αστυνόμευση.

Υπάρχει σχεδιασμός για να χρησιμοποιηθεί η νέα τεχνολογία στις υπηρεσίες του δήμου με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών;

Σε αυτό αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία, εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες που μας δίνει η επιστήμη της πληροφορικής και το πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας». Είναι αναγκαίο και απαραίτητο να λειτουργήσουμε με τα μέσα του 21ου αιώνα.

Επαρκεί το στελεχιακό δυναμικό των δήμων που συνενώνονται για να ανταποκριθούν στις ανάγκες απρόσκοπτης λειτουργίας του νέου δήμου;

Μάλλον είναι αδύνατον να επαρκέσει και να καλύψει και τις νέες αρμοδιότητες. Περιμένομε τις μετατάξεις και ανάλογα θα λειτουργήσουμε.

Ποια είναι σήμερα η οικονομική κατάσταση των δήμων που συνενώνονται;

Από άσχημη έως κακή.

Η αναπτυξιακή προοπτική προϋποθέτει και πόρους. Με ποιο τρόπο θα εισρεύσουν έσοδα στο ταμείο του δήμου;

Από πλευράς μας θα εξαντλήσουμε την οικονομική οργάνωση, θα περιορίσουμε όλες τις περιττές και μη σκόπιμες δαπάνες. Δυστυχώς οι τέως Δήμοι στερούνται περιουσίας. Αυτές όμως οι ενέργειες δεν αρκούν για να λειτουργήσει μια στοιχειώδης οργάνωση. Προσδοκούμε τα υπεσχημένα. Οι μετά το «Μνημόνιο» τακτικοί πόροι είναι ανεπαρκέστατοι και για απλή λειτουργία.

Υπάρχουν δυνατότητες να συμβάλλει ο δήμος στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας;

Υπάρχουν πολλές αν ο Δήμος χρηματοδοτηθεί σε μια αναπτυξιακή πολιτική και περιφρουρηθεί με Δημόσιες Επενδύσεις. Συγκεκριμένα, αν ο Δήμος μας βοηθηθεί να αναπτύξει την αγροτική οδοποιία, να εντάξει σε σχέδια πόλης όλους τους οικισμούς του και να επεκτείνει τα σχέδια πόλης των οικισμών αυτών, αν βοηθηθεί να κατασκευάσει σύγχρονο σφαγείο όλων των ζώων, και παράλληλα προωθηθεί από την Περιφέρεια και τα Υπουργεία, η διευθέτηση και η οριστικοποίηση της κοίτης του ποταμού Ξηριά, η οποία μπορεί να αποδώσει υπέρ τα 1.000 στρέμματα γόνιμης γης προς καλλιέργεια. Η κατασκευή του φράγματος στη Μονοκαρυά-Μηλιές, προς άρδευση του κάμπου της Ιστιαίας, ακριβέστερα του κάμπου των Ωρεών, Ιστιαίας, Ασμηνίου, αν κατασκευασθεί το αρδευτικό δίκτυο για τον κάμπο από το φράγμα, αποπερατωθεί το Λιμάνι του Μαντουδίου για πλοία ανοικτής θαλάσσης και λειτουργήσει ο νέος δρόμος Χαλκίδας-Ιστιαίας, όπως έχει μελετηθεί (με τούνελ από Προκόπι-Ψαχνά) ο Δήμος μπορεί να αναπτύξει άλλες μεγάλες δευτερεύουσες επενδύσεις. Τότε η ανεργία θα είναι μακρά ανάμνηση για πάρα-πάρα πολλά χρόνια.

Τα παραπάνω θα φροντίσουμε να δρομολογηθούν κατά τρόπο μη αναστρέψιμο.

Σήμερα συνεχώς γίνονται συζητήσεις για το πως θα βγει η Εύβοια από το αδιέξοδο και το τέλμα στο οποίο βρίσκεται τα τελευταία χρόνια. Ποιο είναι υπό τις παρούσες συνθήκες το ζητούμενο για να οδηγηθεί ο δήμος τον οποίο διεκδικείτε στην ανάπτυξη και σε ποιους τομείς;

Το ζητούμενο είναι το ίδιο για όλους τους Δήμους. Οι πρωτοβουλίες και οι επενδύσεις των Δήμων είναι δευτερεύουσες, θα είναι άνευ αντικρίσματος, χωρίς πλήρη απόδοση, αν δεν περιφρουρηθούν από Περιβάλλουσες Δημόσιες Επενδύσεις, από Εθνική Υποδομή, όπως στο προηγούμενο ερώτημα σας ανέπτυξα. Η Εθνική Υποδομή είναι υπεσχημένη κατ' επανάληψη από επίσημα χείλη, Σημίτης-Καραμανλής. Ποιος δεν θυμάται τις υποσχέσεις του αλήστου μνήμης Πρωθυπουργού Σημίτη στο στρογγυλό της Χαλκίδας: «ευρίσκομαι ενώπιον σας όχι για να υποσχεθώ, αλλά για να δεσμευτώ...» από τις οποίες καμία δεν τήρησε. Στις εκλογές εκείνες, του 2000, το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, έλαβε πανελλαδικά το 40,5% των ψήφων και στην Εύβοια έλαβε 49,5%. Ο κ. Σημίτης τότε εζήλωσε τη δόξα του Κατσαπλιά, ήλθε, άρπαξε και απήλθε. Στο ΠΑΣΟΚ χρειάστηκαν εννέα χρόνια για να αντιληφθούν, ότι όπως κατήγγειλα κατ' επανάληψη, ο Σημίτης δεν ήταν μόνον για την Εύβοια Κατσαπλιάς, αλλά για όλη τη χώρα. Η ένταξη στην ΟΝΕ ήταν μια πρωτοβουλία αρπαχτής, καθαρώς Κατσαπλιά. Τα αποτελέσματα είναι χειροπιαστά μπροστά μας.

Η κυβέρνηση Καραμανλή, με μεγάλη καθυστέρηση, έκαμε και κάτι: προώθησε τις οριστικές μελέτες του οδικού άξονα Βορρά-Νότου, ολοκλήρωσε τις κυβερνητικές υποχρεώσεις για τον οδικό άξονα Λέπουρα-Κάρυστος - ο οποίος εκτελείται με εμπόδια, όμως από άστοχες ενέργειες της Νομαρχίας, οι πιστώσεις ήταν στη διάθεσή της - . Η κυβέρνηση Καραμανλή έδωσε, επίσης, λύση στο Φράγμα των Μανικίων, λύση αδάπανη για το Δημόσιο, την οποία ακόμη τώρα, αδυνατούν να εννοήσουν οι φωστήρες των Δημοσίων Έργων, προώθησε το Νοσοκομείο - οι δικαιολογίες περί ιδιοκτησίας οικοπέδου κλπ, κλπ είναι ανάξιες μιας δημοκρατικής κυβέρνησης - (θεωρώ σίγουρο ότι οι δικαιολογίες που διατυπώνονται για την καθυστέρηση δεν είναι σε γνώση του Πρωθυπουργού).

Αποφάσισε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα από εθνικούς πόρους ύψους περί τα 58,00 εκ. ευρώ και εκτελέστηκαν απρόσκοπτα τα επιχειρησιακά προγράμματα αλιείας και οδοποιίας της Περιφέρειας Στερεάς. Κάτι είναι, όμως, τα προγράμματα αυτά πνίγονται στους κατοχικούς κανόνες του Μνημονίου, καίτοι χρηματοδοτούνται από Εθνικούς πόρους. Το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων περικόπτεται μόνον για την Εύβοια!!! Ενώ οι δηλώσεις των αξιωματούχων στη Χαλκίδα παραμένουν ανερυθρίαστα μετέωρες.

Το ζητούμενο, λοιπόν, για να προωθηθεί η ανάπτυξη του Δήμου μας, όπως και όλων των Δήμων είναι να εκτελεστούν οι δεσμευτικά υπεσχημένες, περιβάλλουσες Δημόσιες Επενδύσεις από Κυβέρνηση-Περιφέρεια: από τον οδικό άξονα Β-Ν, την Περιφερειακή της Χαλκίδας, τον άξονα Χαλκίδα-Κύμη, τις Παρακάμψεις, το Φράγμα των Μανικίων, το κύκλωμα του Καβοντόρο, το βόρειο οδικό κύκλωμα, τους Λιμένες Μαντουδίου, Καρύστου, Κύμης, το Φράγμα Β. Εύβοιας (Μονοκαρυά-Μηλιές), άρδευση του Κάμπου Ιστιαίας και του κάμπου Μαντουδίου κ.λ.π κ.λ.π, γνωστά παλαιόθεν.

Η πραγματοποίηση των Περιβαλλουσών Δημοσίων Επενδύσεων της Εθνικής Υποδομής, όπως παραπάνω αναπτύσσονται, προϋποθέτει και απαιτεί την συμπαγή και μετωπική διεκδίκηση τους από τους αυριανούς Δημάρχους κυρίως, ως μια γροθιά, αλλά και από τους αυριανούς περιφερειακούς συμβούλους και τους Αντιπεριφερειάρχη και Περιφερειάρχη.

Ο τουρισμός είναι ένα κεφάλαιο που έχει μείνει αναξιοποίητο σε μεγάλο βαθμό στην Εύβοια. τι προτίθεστε να πράξετε στο δήμο "Ιστιαίας- Αιδηψού", προκειμένου να αξιοποιηθούν οι νέες ευκαιρίες και να γίνει άνοιγμα σε αγορές του εξωτερικού;

Πού βλέπετε τις νέες ευκαιρίες; Η ανάπτυξη τουριστικών εγκαταστάσεων προϋποθέτει ζήτηση τουριστικών υπηρεσιών. Ένα ξενοδοχείο κατασκευάζεται όταν αναμένεται ζήτηση, βέβαιοι πελάτες. Η ζήτηση τουριστικών υπηρεσιών προϋποθέτει εύκολη πρόσβαση των τουριστών στην περιοχή του δήμου και προσφορά ανέσεων ενδιαίτησης, διατροφής, υγείας, ασφάλειας, κλπ. Αυτές με τη σειρά τους προϋποθέτουν ύπαρξη υποδομής, οδών, λιμανιών, Κ. Υγείας, μεταφορών και βέβαια παραγωγής. Ιδού γιατί η Εθνική υποδομή είναι το κλειδί για την ανάπτυξή μας, ιδού γιατί η Εθνική Υποδομή στην Εύβοια πρέπει να αποτελέσει οραματική επιδίωξη της νέας Αυτοδιοίκησης, όλου του νομού.

Στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε όλες τις παροχές, ώστε να έχομε μία ανώτερη ποιότητα ζωής η οποία στο πλαίσιο μιας αναμενόμενης υποδομής θα δημιουργήσει ευκαιρίες για νέους επενδυτές.

Η περιοχή χρειάζεται μερικές μεγάλες μονάδες υψηλής στάθμης και προς την κατεύθυνση αυτή θα κινηθούμε. Τα Β. Α. παράλια, με δασικές εκτάσεις ενδείκνυνται για αυτό. Ίσως είναι μοναδικά. Τέλος, θα επιδιώξουμε να ενώσομε τον τουρισμό μας με αυτόν των έναντι παραλίων, Μαγνησίας, Φθιώτιδας και των Β. Σποράδων ιδίως με το θαλάσσιο πάρκο της Αλονήσου.

Πως θα πείσετε τον απλό πολίτη, που καθημερινά βιώνει τις συνέπειες της κρίσης όχι μόνο της οικονομικής, αλλά και των αξιών, που κατακρίνει το πολιτικό σύστημα, να σας εμπιστευθεί. Γιατί τώρα να δεχτεί, ότι κάποια πράγματα μπορούν να αλλάξουν;

Επαγγελλόμαστε μια άλλη συγκρότηση και πορεία στα Δημοτικά πράγματα τόσο για τους δημότες όσο και για το προσωπικό των Δήμων. Την ισονομία και ισοπολιτεία. Τη δημιουργική αξιοποίηση όλων των δημοτικών δυνατοτήτων και την αξιοποίηση και ενεργοποίηση του προσωπικού, χωρίς διακρίσεις, σε παραγωγικά έργα κοινωνικώς απαραίτητα, τόσο της καθημερινότητας όσον και μεσομακροπρόθεσμης προοπτικής. Έτσι προσφέρομε ένα διαφορετικό πολιτικό λόγο καθαρά Αυτοδιοικητικό και ανοιχτή δημοκρατική δράση, δημιουργική.

Δεν αποκρύπτομε τις δυσκολίες και τους αγώνες που θα χρειαστούν στη διεκδίκηση, στην υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου.

Προσφέρομε και επαγγελλόμαστε το διαφορετικό, θεωρούμε ότι το πρόγραμμά μας εκφράζει τη βούληση και τις ανάγκες του λαού και του τόπου. Η έννοια και η λέξη πολιτικό κόστος δεν μας απασχολούν, δεν έχουν θέση στις σκέψεις και στο λεξιλόγιό μας.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.