Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Χαλκίδας από το Σύλλογο Νεφροπαθών Ευβοίας

Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010, 11:03
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




- - - -

Την απόφαση να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του Νοσοκομείου της Χαλκίδας την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, στις 4 το απόγευμα, έλαβε ο Σύλλογος Νεφροπαθών Νομού Ευβοίας, στέλνοντας το μήνυμα προς όλους κάθε κατεύθυνση, ότι "ο νεφροπαθής δεν είναι υποτελής ούτε δούλος του συστήματος".

"Ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας -όπως επισημαίνουν- που δεν φροντίζει να καλύψει τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν εκτός των άλλων και στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου της Χαλκίδας και της Κύμης".

Ο Σύλλογος καλεί τους μαζικούς φορείς να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους και να συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων, που αφορούν όλους τους πολίτες.

Την απόφασή του αυτή ο Σύλλογος γνωστοποιεί στη Διοικητή του Νοσοκομείου, η οποία αρνείται, όπως αναφέρουν, να συναντηθεί μαζί τους, καθώς και στους βουλευτές του Νομού, επισημαίνοντας τα εξής:

"Στα πλαίσια της απόφασης του συλλόγου μας και κάτω από το βάρος της σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας και της γενικευμένης ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση και την τρόικα με αποτέλεσμα την οικονομική δυσκολία πολλών ανθρώπων και την αδυναμία αυτών να έχουν ιατρική και νοσηλευτική φροντίδας, ο τομέας της δημοσίας υγείας έχει στοχοποιηθεί σε περικοπές ενώ έπρεπε να έχει αναβαθμιστεί, ώστε δίνεται η άποψη της κατεδάφισης του Ε.Σ.Υ.

Ακόμη το υπουργείο Υγείας δεν έχει πραγματοποιήσει τις 2000 νέες προσλήψεις γιατρών και τις 3000 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού με αποτέλεσμα το σύστημα εφημερίας των νοσοκομείων και περισσότερο της επαρχίας να καταρρέει για περισσότερο από τον μισό μήνα να μένει ακάλυπτο".

Τα αιτήματα του Συλλόγου είναι:

  • 1) Η δημιουργία Νεφρολογικής Κλινικής στο Γ.Ν.Χαλκίδας.
  • 2) Είναι αντίθετοι σε κάθε σκέψη αναστολής ή περιστολής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γ.Ν.Χαλκίδας. Να επαναλειτουργήσει η τρίτη βάρδια αιμοκάθαρσης.
  • 3) Η άμεση πρόσληψη ιατρών νεφρολόγων για να καλύψουν τις κενές οργανικές θέσεις της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και για να μπορούν να καλυφθούν οι εφημερίες.
  • 4) Η άμεση πρόσληψη νοσηλευτριών που χρειάζονται για την εύρυθμη λειτουργία της Μ.Τ. Νεφρού.
  • 5) Σύγχρονη και λειτουργική δημόσια Μ.Τ.Ν. (κτηριακή υποδομή, αίθουσες αιμοκάθαρσης, κοινόχρηστοι χώροι, ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό, κρεβάτια αιμοκάθαρσης).
  • 6) Να επιταχυνθούν οι ενέργειες για την κατασκευή του νέου νοσοκομείου και να ξεπεραστεί κάθε οικονομικό ή άλλο εμπόδιο.
  • 7) Η δημιουργία δημοσίων Μ.Τ.Ν. στην Κάρυστο και Ιστιαία.
  • 8) Να καταργηθεί κάθε συμμετοχή σε φάρμακα, νοσήλιο, εξετάσεις. Πλήρης παροχή σύγχρονων και δωρεάν υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας σε όλους.
  • 9) Ίση μεταχείριση από την διοικητή του νοσοκομείου μας μια και αρνείται συνεχώς να συναντηθεί μαζί μας αν και της έχει ζητηθεί αρκετές φορές.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.