Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Πρωτοπορία του δήμου Ταμυνέων στο πρόγραμμα "Τηλεϊατρικής" με την υποστήριξη της Vodafone

Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010, 17:01
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




- - - -

Ο Δήμος Αλιβερίου πρωτοπορεί, από το 2008, στο Πρόγραμμα «Τηλεϊατρικής», που υλοποιείται με την οργάνωση και την υποστήριξη της Vodafone, σε μία προσπάθεια για ενίσχυση της άμεσης και εύκολης πρόσβασης των Δημοτών του, σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Η Τηλεϊατρική χρησιμοποιεί την τεχνολογία της κινητής επικοινωνίας στον τομέα της υγείας, με σκοπό να παρέχει ολοένα και περισσότερες δυνατότητες σε όλους ανεξάρτητα με το πού κατοικούν. Οι ιατρικές υπηρεσίες που παρέχονται μέσα από το δυναμικά εξελισσόμενο δίκτυο της Vodafone, το οποίο σήμερα παρέχει πληθυσμιακή κάλυψη που αγγίζει το 100%, καθιστά εφικτή τη λειτουργία του προγράμματος της Τηλεϊατρικής, ενώ πρωταρχικός σκοπός της εταιρείας είναι η διαρκής εξέλιξη και αναβάθμιση των υποδομών και υπηρεσιών της.

Η Τηλεϊατρική αποτελεί ένα εργαλείο παρακολούθησης χρόνιων ασθενών, αλλά και ένα μέσο εφαρμογής προληπτικής ιατρικής. Μέσω του Προγράμματος, καταργούνται οι γεωγραφικοί περιορισμοί, αφού οι κάτοικοι των περιοχών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, μπορούν να μειώσουν τις μετακινήσεις τους σε κεντρικά Νοσοκομεία, λαμβάνοντας εξειδικευμένες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, στον τόπο τους.

Σήμερα, το Πρόγραμμα εφαρμόζεται σε 17 απομακρυσμένους Δήμους σε όλη την Ελλάδα από τη Σταυρούπολη Ξάνθης μέχρι και τη Γαύδο. Το Πρόγραμμα υλοποιείται με την οργάνωση και υποστήριξη της Vodafone, το συντονισμό του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ, του οποίου οι Δήμοι αποτελούν μέλη του, τη συμμετοχή του Ιατρικού Αθηνών, ως το κεντρικό Νοσοκομείο και την τεχνική υποστήριξη και εκπαίδευση της Vidavo.

Ο Δήμος Αλιβερίου ήταν από τους πρώτους Δήμους που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία τόσο στη συστηματική παρακολούθηση χρόνιων ασθενών, όσο και σε επίπεδο προληπτικών εξετάσεων για όλους τους δημότες.

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής είναι ένα από τα προγράμματα που αποδεικνύουν πώς η τεχνολογία και η καλή συνεργασία μεταξύ των δημόσιων φορέων και της επιχειρηματικής κοινότητας, μπορεί να βελτιώσει τις ιατρικές υπηρεσίες της περιφέρειας, αλλά και την καθημερινή μας ζωή, μειώνοντας τις γεωγραφικές αποστάσεις και τα κόστη μετακίνησης.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.