Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Στο στάδιο της αδειοδότησης το ακίνητο της Pasal στη Χαλκίδα;

Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010, 14:06
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




- - - -

Μπορεί η εταιρεία Pasal Development να έχει ανακοινώσει ότι αναστέλλεται τουλάχιστον έως τα μέσα του 2011 η ανάπτυξη εμπορικού κέντρου στη Χαλκίδα, ωστόσο, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των ενοποιημένων αποτελεσμάτων για το πρώτο εξάμηνο του 2010, σε ό,τι αφορά την αξία των επενδυτικών ακινήτων του ομίλου, αναφέρθηκε το έργο σε ακίνητο 80 στρεμμάτων στη Χαλκίδα, το οποίο είναι στο στάδιο της αδειοδότησης.

Να υπενθυμίσουμε ότι το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται στο Δήμο Ληλαντίων, επί των οδών Χαλκίδας - Νέας Λαμψάκου - Κύμης (πρώην εργοστάσιο Ελλενιτ) και είχαν αρχικά προκληθεί αντιδράσεις από φορείς και κατοίκους, καθώς είχαν επισημανθεί οι κίνδυνοι για την υγεία, λόγω του αμιάντου.

Μετά την αρχική ανακοίνωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος η εταιρεία ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι αναστέλλονται τα επενδυτικά σχέδια για ανάπτυξη εμπορικού κέντρου, επισημαίνοντας, ότι "η μόνη περίπτωση ανατροπής της παραπάνω απόφασης είναι να υπάρξει έντονο ενδιαφέρον από μισθωτές, το οποίο μάλιστα να μετουσιωθεί σε πράξη, μέσω αντίστοιχων προσυμφώνων. Ηδη πάντως, η εταιρεία διεξάγει διαπραγματεύσεις για τη μίσθωση των χώρων του εμπορικού, παράλληλα με τον σχεδιασμό και τη διαδικασία έκδοσης των οικοδομικών αδειών."

Η Pasal Development Α.Ε, ανακοίνωσε ότι "τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας για το α' εξάμηνο του 2010 ανήλθαν σε ζημιές 11,7 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 5,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, "οι ζημιές οφείλονται σε απομειώσεις από την επιμέτρηση επενδυτικών ακινήτων στην εύλογη αξία, οι οποίες το α' εξάμηνο του 2010 ανήλθαν σε 13,1 εκατ. ευρώ έναντι αντίστοιχων ζημιών 5,3 εκατ. ευρώ το 2009.

Τα εξαμηνιαία λειτουργικά έσοδα (ενοίκια και παροχής υπηρεσιών) μειώθηκαν κατά 9% σε σχέση με το αντίστοιχο περσυνό διάστημα και ανήλθαν σε 4,6 εκατ. ευρώ ενώ τα λειτουργικά έξοδα ανήλθαν σε 3,8 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 33% σε σχέση με το 2009.

Τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη χωρίς υπολογισμό των αποτελεσμάτων από αποτίμηση της αξίας των επενδυτικών ακινήτων, ανήλθαν σε 1,6 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο του 2010 έναντι ζημιών 402 χιλ. ευρώ το 2009.

Η καθαρή αξία του ενεργητικού προ αναβαλλόμενης φορολογίας (NAV) την 30.6.2010 διαμορφώθηκε σε 85,4 εκατ. ευρώ (5,7 ευρώ/μετοχή) ενώ αντίστοιχα η καθαρή αξία του ενεργητικού μετά από την αναβαλλόμενη φορολογία (triple net NAV) ανήλθε σε 67,1 εκατ. ευρώ (4,5 ευρώ ανά μετοχή).

Η αξία των επενδυτικών ακινήτων του ομίλου στις 30.6.2010 ανήλθε σε 187,1 εκατ. ευρώ ενώ ο δείκτης δανεισμού προς αξία επενδύσεων (LTV) ανήλθε σε 55% έναντι 52% την 31/12/2009. Το μεγαλύτερο ακίνητο του ομίλου που βρίσκεται σε λειτουργία, το εμπορικό κέντρο AthensHeart, εμφάνισε στο α' εξάμηνο του 2010 αύξηση 15% της επισκεψιμότητας του και 2% στον κύκλο εργασιών των καταστημάτων σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, παρά τη σημαντική πτώση των συνολικών λιανικών πωλήσεων στην χώρα. Από τα υπόλοιπα ακίνητα της εταιρίας αξίζει να αναφερθεί το έργο σε ακίνητο 80 στρεμμάτων στην Χαλκίδα που βρίσκεται στο στάδιο αδειοδότησης."


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.