Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Δεν θα λειτουργήσει η λαϊκή του Σαββάτου μέχρι τις 2 Απριλίου

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011, 12:16
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Εν μέσω εντάσεων και αντεγκλήσεων πραγματοποιήθηκε η συνέλευση των σωματείων λαϊκών αγορών Εύβοιας, την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, στο θέατρο Παπαδημητρίου, οπότε και διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων για το θέμα της αποχής ή μη από τη λαϊκή του Σαββάτου.

Τα μέλη του σωματείου εμπόρων βιομηχανικών ειδών επέμειναν στο να περιμένουν μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη μεταφορά της λαϊκής του Σαββάτου στις νέες θέσεις, κοινής αποδοχής, που σημαίνει ότι για δύο μήνες, σύμφωνα με τη δέσμευση του Δημάρχου κ. Ζεμπίλη, δεν θα στήσουν πάγκους και θα περιμένουν τις εξελίξεις.

Από την άλλη πλευρά τα σωματεία μικροπωλητών και εμπόρων προϊόντων γης και θάλασσας πρότειναν να λήξει η αποχή και να λειτουργήσει η λαϊκή στο χώρο, ο οποίος προκάλεσε τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις τους.

Τελικά, κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε να μη λειτουργήσει το Σάββατο η λαϊκή αγορά, ενώ επισημάνθηκε και το γεγονός, ότι μένουν εκτός αρκετοί παραγωγοί και έμποροι, οι οποίοι δεν συμπεριλήφθηκαν στις θέσεις κατά την αρχική απόφαση της αρμόδιας Νομαρχιακής Επιτροπής.

Σχετικό θέμα:

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.