Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Πρόταση του συλλόγου δασκάλων & νηπιαγωγών Χαλκίδας για τη μοριοδότηση σχολικών μονάδων Π.Ε. Ν. Εύβοιας

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011, 11:09
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Μετά από τη σύσκεψη των Δ.Σ. όλων των Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Εύβοιας στις 20 Ιανουαρίου στα γραφεία του συλλόγου δασκάλων & νηπιαγωγών Χαλκίδας και την παρουσία των Αιρετών διαμορφώθηκε πρόταση για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων του Νομού.

Τονίστηκε από όλους ότι οι σημαντικές γεωγραφικές ιδιαιτερότητες του Νομού (νησί, μεγάλη έκταση, δυσπρόσιτες περιοχές, κακό οδικό δίκτυο κ.α.) πρέπει να αποτελέσουν το ουσιαστικό κριτήριο για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων του Νομού Εύβοιας.

Επίσης έγινε πρόταση της αύξησης των μορίων των δυσπρόσιτων σχολικών μονάδων σε δέκα (Ι') μόρια με το σκεπτικό ότι και το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας όλες τις δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες τις αντιμετωπίζει με τα ίδια κριτήρια, γι' αυτό και τις πριμοδοτεί.

Ο σύλλογος ακόμη θεωρεί άδικο να υπάρχει διάκριση ανάμεσα σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως προς την κλίμακα μοριοδότησης και, αντίστοιχα, το ανώτατο όριο στην Πρωτοβάθμια να είναι δέκα και στη Δευτεροβάθμια δώδεκα.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.