Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Σίμος Κεδίκογλου: "Το μεγάλο όπλο της ΝΔ είναι η σύνθεση όλων των δυνάμεων"

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011, 13:06
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα


-
- - -

Προερχόμενος από το χώρο των Μέσων Επικοινωνίας ο επικεφαλής του αντίστοιχου τομέα της ΝΔ, βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου γνωρίζει τα ιδιαίτερα προβλήματα και τα σημαντικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν με βάση τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στον τομέα της ενημέρωσης.

Μετά την ανακοίνωση της συμμετοχής του στο νέο σχήμα της Νέας Δημοκρατίας ο Σίμος Κεδίκογλου μίλησε στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" για τις αρμοδιότητες και τις προτεραιότητές του και παράλληλα αναφέρθηκε στο "στοίχημα" του ανασχηματισμού, που είναι να μπορέσουν μέσα από την κοινή προσπάθεια να καταθέσουν μία καλύτερη, εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας και να δώσουν ξανά ελπίδα στον τόπο.

- κ. Κεδίκογλου ποιο είναι το "στοίχημα" της αλλαγής στο ηγετικό σχήμα της ΝΔ;

Ο ανασχηματισμός στην κομματική δομή της ΝΔ επισημοποιεί το γεγονός, ότι περάσαμε στην εποχή της σύνθεσης, γιατί ουσιαστικά είχε ξεκινήσει από την τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπου κατέστη σαφές, ότι ο πρόεδρος, Αντώνης Σαμαράς θα συνθέσει όλες τις τάσεις. Αυτό με είχε χαροποιήσει ιδιαίτερα, καθώς μάλιστα, είχα τονίσει στην ομιλία μου, ότι το μεγάλο όπλο της ΝΔ είναι η σύνθεση όλων των δυνάμεων.

Όπως έχει πει και ο πρόεδρος, η ΝΔ καλύπτει όλο το χώρο από το κέντρο έως τις παρυφές της δεξιάς. Όλα τα στελέχη είναι απαραίτητα και στη συγκεκριμένη ομάδα, που προέκυψε από τον ανασχηματισμό, συμμετέχουν όλοι. Ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Αυτό που επείγει είναι να καταρτίσουμε όσο γίνεται πιο σύντομα ένα καλύτερο εναλλακτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης και να ξαναδώσουμε ελπίδα στον τόπο.

- Το αποτέλεσμα των αλλαγών και της αξιοποίησης συγκεκριμένων στελεχών δείχνει, ότι έγινε προσπάθεια να διατηρηθούν οι εσωκομματικές ισορροπίες ή ότι επιχειρήθηκε "άνοιγμα" σε "ντορικούς" βουλευτές;

Όχι. Όπως έχω πει πολλές φορές η Νέα Δημοκρατία είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα εξουσίας και είμαστε όλοι απαραίτητοι.

Όσο για το θέμα της συνεργασίας με την Ντόρα Μπακογιάννη, αυτό έχει κλείσει από την τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπου ήμασταν σαφείς και ξεκάθαροι. Είμαστε ΝΔ, παλεύουμε για να φτιάξουμε ένα καλύτερο πρόγραμμα και να αναλάβουμε την εξουσία, όχι γιατί είναι αυτοσκοπός, αλλά γιατί εμείς έχουμε τις λύσεις και μπορούμε να εγγυηθούμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας.

Τώρα, είναι ευκαιρία να δουλέψουμε μαζί, να συνεργαστούμε για να καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις με απτά, μετρήσιμα αποτελέσματα σε ένα κοντινό χρονικό ορίζοντα. Πρέπει να δώσουμε ξανά ελπίδα.

- Ποιος είναι ο ρόλος και οι αρμοδιότητες του Σίμου Κεδίκογλου ως τομεάρχη επικοινωνίας;

Ο τομέας που μου ανατέθηκε είναι ο χώρος, ο οποίος έχει πληγεί περισσότερο από την κρίση τον τελευταίο χρόνο. Είχαμε συρρίκνωση της διαφημιστικής δαπάνης και σε συνάρτηση με τη στρεβλή εξέλιξη των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα εδώ και μία δεκαετία, λόγω του τρόπου που δινόταν η κρατική διαφήμιση, φτάσαμε σε ένα σημείο, όπου σκάει η φούσκα με καταστροφικές συνέπειες για εκατοντάδες δημοσιογράφους και τεχνικούς των μέσων ενημέρωσης.

Η σωστή, λοιπόν, λειτουργία των μέσων ενημέρωσης είναι πρώτιστο ζήτημα δημοκρατίας και προς την κατεύθυνση αυτή θα αρχίσω άμεσα επαφές με όλους τους θεσμικούς φορείς με στόχο να δοθεί η καλύτερη λύση.

Από εκεί και πέρα η συμμετοχή μου στην επικοινωνιακή ομάδα θεωρώ, ότι είναι σημαντική. Συμμετέχω σε μία πολύ καλή ομάδα και με τον φίλο μου Γιάννη Μιχελάκη και με τους υπόλοιπους. Είναι ένας δύσκολος τομέας και παράλληλα μία ενδιαφέρουσα πρόκληση. Είναι τομείς αντίστοιχοι με εκείνους που έχουν οι κκ Χυτήρης και Πεταλωτής.

Ο κάθε τομεάρχης θα έχει συνεργασία με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους όταν θα κατατίθεται ένα νομοσχέδιο του τομέα ευθύνης του. Η επικοινωνιακή μάχη είναι κάτι διαφορετικό από τη μάχη που δίνεται στη Βουλή. Βέβαια, όλοι δίνουμε αυτή τη μάχη, αλλά ο καθένας έχει το δικό του τρόπο.

Σχετικό θέμα:

  • Τον τομέα Επικοινωνίας στη ΝΔ αναλαμβάνει ο Σίμος Κεδίκογλου. Διατηρεί τη θέση του ο Κώστας Μαρκόπουλος www.servitoros.gr/news/view.php/31818/

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.