Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Λίγο πριν την κάλπη οι υποψήφιοι στην Περιφέρεια

Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010, 13:38
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Ομιλία Θανάση Χειμάρα στην Αμφισσα

Τη στήριξη των πολιτών της Φωκίδας ζήτησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Χειμάρας Θανάσης κατά την ομιλία που πραγματοποίησε στην Αμφισσα την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου και επίσης, δεσμεύτηκε για την προώθηση όλων των μεγάλων ζητημάτων της.

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης παρουσίασε το πρόγραμμα παρεμβάσεων του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ για τη Στερεά Ελλάδα της Ανάπτυξης», για τη Φωκίδα και δεσμεύτηκε ότι "θα «μπει μπροστά» - ακόμη και πέρα από τις αρμοδιότητές του, όπως μέχρι σήμερα πολλές φορές έκανε - για την επίλυση όλων των μεγάλων προβλημάτων της Φωκίδας".

Όπως τόνισε ο κ. Χειμάρας: «Σήμερα εδώ, από την Αμφισσα, ζητάμε την στήριξή σας για να αλλάξουμε την αναπτυξιακή πορεία της Φωκίδας. Όλοι έχουμε την όρεξη για δουλειά και το πάθος για την Αυτοδιοίκηση, ώστε να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που μας δίνεται, μετατρέποντάς την, σε ουσιαστικό αποτέλεσμα...».

Για μία ακόμα φορά επανέλαβε ότι στις άμεσες προτεραιότητές τους είναι:

  • "Η ισόρροπη ανάπτυξη σε όλους τους Νομούς της Περιφέρειας, κυρίως στις βασικές και αναγκαίες υποδομές, για να μειώσουμε τις ενδοπεριφερειακές ανισοτήτες.
  • Η στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, επικεντρωμένη, στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που σήμερα περνούν την μεγαλύτερη οικονομική κρίση και κλείνουν κατά δεκάδες καθημερινά.
  • Η ανάληψη πρωτοβουλιών και η προώθηση ενεργειών για την καταπολέμηση της ανεργίας, με αύξηση της απασχόλησης
  • Η στήριξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα.
  • Η βελτίωση της ποιότητας ζωής στην ύπαιθρο με την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος.
  • Η προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος.
  • Η περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού & του πολιτισμού.".

Στη συνέχεια έκανε εκτενή αναφορά στο πρόγραμμα ειδικά για το Νομό της Φωκίδας, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την κατασκευή των μεγάλων οδικών αξόνων της Φωκίδας.

Συνάντηση Δέσποινας Σπανούδη με τον παπα-Γιάννη Οικονομίδη

"Η κοινωνία υποφέρει στο πλαίσιο μιας πρωτοφανούς οικονομικής και πολιτικής κρίσης. Γυρίζει με οργή την πλάτη στα κόμματα που κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες. Παρακολουθεί με απογοήτευση την αδυναμία συγκρότησης μιας ισχυρής εναλλακτικής, ενωτικής, προοδευτικής πολιτικής πρότασης από τις δυνάμεις της αριστεράς και της οικολογίας".

Αυτό επισημαίνει η επικεφαλής του "Αυτοδιοικητικού Κινήματος Περιφέρειας Στερεάς", κα. Δέσποινα Σπανούδη, επισημαίνοντας ότι "είναι μια μοναδική περίπτωση ενωτικού ψηφοδελτίου, που διαμορφώθηκε από 'τα κάτω', με μαζικές, ανοιχτές συνελεύσεις σε όλη την περιφέρεια. Από πολίτες με έντονη δράση σε κινήματα για ποιοτική εργασία σε καθαρό περιβάλλον, για την υπεράσπιση των δημόσιων πόρων και για τα κοινωνικά δικαιώματα".

Το "Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς" επέλεξε να παρουσιάσει το ψηφοδέλτιό του και να ξεκινήσει επίσημα την προεκλογική του παρέμβαση με εκδήλωση στην περιοχή Ασωπού - Οινοφύτων "Μια περιοχή σύμβολο των δεινών της Στερεάς". Εκεί θα ολοκληρώσει και την προεκλογική του παρέμβαση. Η υποψήφια περιφερειάρχισσα Δέσποινα Σπανούδη θα συναντηθεί την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, με τον "συναγωνιστή, σύμβολο του ακηδεμόνευτου περιβαλλοντικού κινήματος" παπα-Γιάννη Οικονομίδη και μέλη του Συλλόγου Πολίτες για την αειφορία.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.