Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Προεκλογική δράση του Νίκου Στουπή

Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010, 13:39
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Περιοδεία στη Φωκίδα πραγματοποίησε ο συνδυασμός "Ριζοσπαστική & Οικολογική Συνεργασία για την Στερεά Ελλάδα-Πολίτες ενάντια στο μνημόνιο", με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Νίκο Στουπή, τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας Χ. Σεργουνιώτη και τους υποψήφιους περιφερειακούς Συμβούλους Φωκίδας Πολυξένη Ηλιοπούλου και κ. Νικόλαο Κουτσούκο.

Στη διάρκεια της περιοδείας στις Δημόσιες Υπηρεσίες (Δήμος, Νομαρχία, Παράρτημα περιφερειακής Διοίκησης, Δ.Ο.Υ., ΟΤΕ,) και ιδιαίτερα στη Λαϊκή Αγορά της Ιτέας, έντονα αναδείχθηκε η αγωνία των λαϊκών ανθρώπων του μόχθου που βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται, το υστέρημά τους να εξαφανίζεται και την φτώχεια να χτυπά την πόρτα τους.

Κατά την επίσκεψη στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Αμφισσας και στις επαφές με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τους εργαζόμενους και την Διοίκηση καταγράφηκαν οι μεγάλες ελλείψεις σε Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό, τα κενά ιατρών στις ειδικότητες Νευρολόγου-Καρδιολόγου-Ψυχολόγου, η ανάγκη για ίδρυση Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας.

Στην επαφή του συνδυασμού με του καταστηματάρχες της Ιτέας και της Αμφισσας, αλλά και στη συνάντηση στο τέλος της Περιοδείας με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου, ανάγλυφη παρουσιάστηκε η τραγική εικόνα που εμφανίζουν οι Επαγγελματοβιοτέχνες της περιοχής.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της περιοδείας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Στουπής ανάμεσα στα άλλα δήλωσε ότι δεν αρκεί η καταγραφή της κατάστασης, η αγανάκτηση και ο θυμός, αλλά θα πρέπει να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα τη βραδιά των εκλογών.

Δηλώσεις για την εκτέλεση του προϋπολογισμού και το πρόστιμο της Ε.Ε.

Ο κ. Στουπής σχολιάζοντας τα στοιχεία σχετικά με την εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2010 στο 9μηνο, σχολίασε ότι ο εκτροχιασμός του ελλείμματος, προμηνύει νέα σκληρά μέτρα από τις εκλογές. Τα έσοδα του Προϋπολογισμού εξακολουθούν να υπολείπονται δραματικά των αρχικών στόχων, καθώς αυξήθηκαν, λόγω της τεράστιας αύξησης των έμμεσων φόρων που πλήττουν τα λαϊκά εισοδήματα, μόλις κατά 3,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, έναντι στόχου για αύξηση κατά 8,7%. Ο υποψήφιος για άλλη μια φορά τόνισε ότι οι πολίτες
πρέπει να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη κατά του μνημονίου

Με αφορμή το πρόστιμο των 343,7 εκατ. € που επέβαλε η ΕΕ, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης δήλωσε ότι για ακόμα μια φορά οι Έλληνες φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό της δικομματικής διαπλοκής και κακοδιαχείρισης στις αγροτικές ενισχύσεις.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.