Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Προεκλογική δράση της Δέσποινας Σπανούδη

Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010, 13:20
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Η υποψήφια περιφερειάρχισσα Δέσποινα Σπανούδη, με το "Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς", συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Κ. Κουρκούτη και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, επισκέφθηκε τα γραφεία της Ε' Εφορείας αρχαιοτήτων και το Μουσείο της Θήβας. Συζήτησαν με τον προϊστάμενο και τους εργαζόμενους στο Μουσείο που ανέφεραν τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην ολοκλήρωση και επαναλειτουργία του Μουσείου της Θήβας, κρίσιμου έργου για την πόλη και τον πολιτισμό. Το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς» διαπίστωσε την ανυπαρξία ενδιαφέροντος από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού διαχρονικά, για την προστασία, ανάδειξη και προβολή του αρχαιολογικού πλούτου μιας περιοχής με διεθνή απήχηση.

Δίπλα στους εργαζόμενους του ΟΣΕ

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, η Δέσποινα Σπανούδη, με τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες Φθιώτιδας και Ευρυτανίας Βάσω Λέβα και Κώστα Ντούζγο και άλλους υποψηφίους θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν οι σιδηροδρομικοί του ΟΣΕ στον ιστορικό χώρο της γέφυρας Γοργοποτάμου ενάντια στη διάλυση και το ξεπούλημα του δημόσιου σιδηρόδρομου.

Στο πρόγραμμα του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Στερεάς περιλαμβάνεται η ενίσχυση των μαζικών μέσων μεταφοράς, καταθέτοντας τις προτάσεις:

  • διατήρηση του δημόσιου και την ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα του ΟΣΕ
  • ενίσχυση δρομολογίων, επαναλειτουργία σταθμών, κατασκευή νέων γραμμών
  • προαστιακό σε Θήβα, Λιβαδειά, Λαμία
  • διέλευση του σιδηρόδρομου μέσα στην Εύβοια (μέσω της νέας νομαρχιακής ζεύξης) και δημιουργία σιδηροδρομικού δικτύου
  • ανάπτυξη σιδηροδρομικού δικτύου σύνδεσης με τη δυτική Ελλάδα

Συναντήσεις των Δέσποινα Σπανούδη και Βάσω Λέβα για αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες στην περιφέρεια

Με αφορμή την επίθεση στην υποψήφια δήμαρχο Αθήνας Ελένη Πορτάλιου στον Αγιο Παντελεήμονα, ενώ μάλιστα είχε προηγηθεί αντίστοιχη επίθεση στην ίδια γειτονιά στον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Αλέκο Αλαβάνο, το Αυτοδιοικητικό Κίνημα θεωρεί ότι "η επιδρομή σε ιστορικές κατακτήσεις των εργαζομένων και η πρωτοφανής κρίση που αυτή επιφέρει έχει ανοίξει σε κάποιες επικίνδυνες μειοψηφίες την όρεξη για το χειρότερο: τον κατατεμαχισμό της κοινωνίας με στόχο τη διαίρεση όσων υφίστανται με οδυνηρό τρόπο της συνέπειες της κρίσης, την αξιοποίηση του ρατσισμού για να στραφεί η οργή όχι στους υπεύθυνους αλλά στους μετανάστες και όλους τους κοινωνικά πιο αδύναμους". Σημειώνει παράλληλα ότι ότι το ψηφοδέλτιό τους υποστηρίζεται από μέλη της κοινότητας των πακιστανών οικονομικών μεταναστών αλλά και μέλη άλλων κοινοτήτων μεταναστών και μειονοτήτων που ζουν στην Στερεά. Μετά τις ρατσιστικές επιθέσεις στην Αθήνα, η υποψήφια περιφερειάρχισσα Δέσποινα Σπανούδη και η υποψήφια αντιπεριφερειάρχισσα Φθιώτιδας Βάσω Λέβα προγραμμάτισαν να συναντηθούν μαζί τους την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, με σκοπό να συζητήσουν πρωτοβουλίες για μια αντιρατσιστική πολιτική σε επίπεδο περιφέρειας.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.