Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών στο ταμείο των μηχανικών

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010, 14:37
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Απάντηση δόθηκε σε ερώτημα που είχε εγγράφως καταθέσει προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Πάγκαλο Θεόδωρο το Περιφερειακό Τμήμα Εύβοιας του Τεχνικού Επιμελητηρίου για τα προβλήματα των ασφαλισμένων Ε.Τ.Α.Α/Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.

Όπως έγινε γνωστό εγκρίθηκε η σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου με 87 ελεγκτές ιατρούς και 7 ελεγκτές φαρμακοποιούς για χρονικό διάστημα ενός έτους από το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ).

Η απόφαση έχει ήδη αποσταλεί τόσο στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης όσο και στο ΕΤΑΑ για τις περαιτέρω ενέργειες.

Η παρέμβαση του κ. Πάγκαλου είχε κριθεί απαραίτητη προκειμένου να δοθεί λύση στην πρόσληψη ελεγκτών ιατρών, καθώς οι μηχανικοί της Εύβοιας που είναι ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν φάρμακα χωρίς να καταβάλλουν ολόκληρο το αντίτιμο.

Στην επιστολή τόνιζαν επίσης, ότι η καθυστέρηση πρόσληψης ελεγκτών ιατρών τους δημιουργεί προβλήματα λόγω της ταλαιπωρίας την οποία υφίστανται συνάδελφοί τους που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, οι οποίοι αναγκάζονται να πηγαίνουν στην Αθήνα για να προμηθευτούν τα φάρμακά τους.

Οι μηχανικοί είχαν ζητήσει να αντιμετωπιστούν άμεσα οι δυσλειτουργίες που υπάρχουν στο ταμείο τους, το οποίο είναι από τα πιο εύρωστα ταμεία.

Σχετικό θέμα:

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.