Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Χρυσό μετάλλιο απέσπασε σε διεθνή διαγωνισμό μπύρας στο Λονδίνο μικροζυθοποιία από το Ωρολόγιο

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010, 15:26
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ωρολογίου του Δήμου Αυλώνος, δημιουργήθηκε από τον Χημικό - οινολόγο κ. Σοφοκλή Παναγιώτου και από τον οικονομολόγο κ. Γεώργιο Παναγιώτου, η πρότυπη μικροζυθοποιία Septem, η οποία ξεκίνησε, στις αρχές Ιουνίου 2009, τη διάθεση φρέσκιας, εμφιαλωμένης, μη παστεριωμένης μπύρας στην αγορά.

«Το όνομα «Septem» στα λατινικά σημαίνει επτά, που είναι ο αριθμός της δημιουργίας, και αποτέλεσε έμπνευση για εμάς, καθώς κάθε τύπος μπύρας που παράγουμε θα έχει το όνομα μιας διαφορετικής ημέρας».

Το όραμά τους που ήταν να γίνουν η ελληνική μικροζυθοποιία, που στην συνείδηση του καταναλωτή, τα προϊόντα της, θα ήταν συνώνυμα της γαστρονομικής απόλαυσης και θα αποτελούσαν σημεία αναφοράς για την διαφοροποιημένη ποιοτική μπύρα φαίνεται ότι σιγά-σιγά γίνεται πραγματικότητα.

Οι στόχοι τους φαντάζουν εφικτοί με σημαντικότερο το ότι θέλουν να συνεισφέρουνε στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, ενισχύοντας την ιδέα της ανακύκλωσης και σεβόμενοι την προστασία του περιβάλλοντος.
Θέλουν να προσφέρουν στο σύγχρονο καταναλωτή διαφοροποιημένες αυθεντικές γεύσεις. Θέλουν να είναι πρωταγωνιστές στην ανανέωση και στην καινοτομία. Θέλουν να ικανοποιήσουν την απαίτηση του καταναλωτή για φρέσκα, ασφαλή, πιστοποιημένα και ποιοτικά προϊόντα.

Όλα αυτά θα τα καταφέρουν και ήδη είναι άξιο λόγου η είδηση ότι στο διεθνή διαγωνισμό International Beer Challenge 2010 στο Λονδίνο, οι μπύρες Septem Monday's Pilsner και Septem Friday's Pale Ale βραβεύθηκαν με χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Design και Packaging.

Επιπλέον, τα προιόντα της Μικροζυθοποιίας Septem ανακηρύχθηκαν Supreme Champions της κατηγορίας Design & Packaging, ανάμεσα σε όλα τα ζυθοποιεία που συμμετείχαν στο φετινό διαγωνισμό.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρόνο με στόχο να βραβεύσει τις καλύτερες μπύρες διεθνώς και στη συνέχεια να προωθήσει τους μεγάλους νικητές σε αγοραστές και εμπόρους σε όλο τον κόσμο. Υπεύθυνη για το branding και το συνολικότερο concept της Μικροζυθοποιίας Septem "Every day has its unique taste", είναι η εταιρεία Milk Branding Professionals.

Παράλληλα η Μικροζυθοποιία Septem παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο μοναδικό προϊόν, την Septem Sunday's Honey Golden Ale, μια premium μπύρα με επαναζύμωση, η οποία παράγεται με χρήση ελληνικού μελιού ανθέων.

Η Septem Sunday's είναι φρέσκια, μη παστεριωμένη μπύρα με χρυσαφένιο χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα πορτοκαλιού, ροδάκινου και εξωτικών φρούτων. Το συγκεκριμένο προϊόν κυκλοφορεί σε νέα πρωτοποριακή φιάλη 330 ml, που φέρει ανάγλυφο το λογότυπο της Septem, και μειώνει σημαντικά την επιβάρυνση του περιβάλλοντος, καθώς χρησιμοποιεί 20% λιγότερο γυαλί σε σχέση με την προηγούμενη.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.