Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Η Βουλή "υιοθετεί" όλα τα ανήλικα παιδιά πιλότων που "έπεσαν στο καθήκον"

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010, 10:28

-
- - -


Ομόφωνα δεκτή έγινε από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων η εισήγηση του Προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου, να "υιοθετήσει" η Βουλή όλα τα ανήλικα παιδιά των πιλότων των αεροσκαφών που έχασαν τη ζωή τους, την ώρα του καθήκοντος.

Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη, η Βουλή θα καταβάλλει κάθε χρόνο ένα ποσό για τα ανήλικα τέκνα μέχρι την ενηλικίωσή τους και αν σπουδάσουν, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους. Το ποσό αυτό καθορίστηκε στις 10.000 ευρώ για ένα τέκνο, 18.000 ευρώ για δυο τέκνα, 21.000 για τρία τέκνα και 25.000 ευρώ για τέσσερα τέκνα.

Η Βουλή των Ελλήνων θα αναλάβει την "υιοθεσία" μεταξύ άλλων, και των ανήλικων παιδιών των:

  • Σωτήρη Τσερκεζόπουλου, Υπολοχαγού, που στις 29 Μαΐου 2001 έχασε τη ζωή του από την πτώση ελικοπτέρου σε άσκηση της Αεροπορίας Στρατού στα ανοιχτά της Σκύρο.
  • Του Σμηναγού Δημήτριου Στοϊλίδη και Υποσμηναγού Ιωάννη Χατζούδη, που στις 23 Ιουλίου 2007 σε πτώση αεροσκάφους στη νότια Εύβοια έχασαν τη ζωή τους.
  • Του Ταγματάρχη Δημήτριου Σκούρα και του Λοχαγού Αθανάσιου Κακαμπάκου, που στις 5 Απριλίου 2008 κατά τη συντριβή ελικοπτέρου βορειοδυτικά της Κύμης έχασαν τη ζωή τους.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.