Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Νέος χάρτης συχνοτήτων για τα ραδιόφωνα της Εύβοιας. Στα Μακεδονικά το κέντρο εκπομπής.

Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010, 11:03
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

- - - -

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες του "Σερβιτόρου της Εύβοιας" σχετικά με την αναταραχή που είχε προκαλέσει στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Χαλκίδας η απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών να εφαρμόσει το νόμο Ρουσόπουλου για τα κέντρα εκπομπής.

Τελικά, ο νέος χάρτης συχνοτήτων για την επαρχία, προβλέπει σημαντικές αλλαγές, καθώς σε 16 περιπτώσεις αντικαθίσταται η έννοια κάλυψης ολόκληρου του νομού από την έννοια της «Περιοχής Κάλυψης». Αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι σταθμοί θα συρρικνώσουν την εμβέλειά τους στα πλαίσια της νέας περιοχής κάλυψης, ενώ λίγοι θα έχουν το προνόμιο να εκπέμπουν στις λεγόμενες «υπερ-περιοχές» από μεγάλα υψόμετρα, καλύπτοντας έως και 4 νομούς ταυτόχρονα.

Οι αλλαγές για την Εύβοια είναι οι εξής:

Χωρίζεται σε 4 περιοχές κάλυψης.

Αποκτά μια μικρή περιοχή στα νότια, για την Κάρυστο και την περιφέρεια, που αφορά ελάχιστα και τα Μεσόγεια της Αττικής, παραμένοντας σχεδόν η σημερινή κατάσταση.

Μια δεύτερη περιοχή καλύπτει τα Νέα Στύρα, το νησί της Σκύρου, την Αμάρυνθο, την Ερέτρια και τα νοτιοανατολικά παράλια.

Το κέντρο εκπομπής της Χαλκίδας μεταφέρεται μέσα στην πόλη και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "Σερβιτόρου της Εύβοιας" η εξέλιξη αυτή έχει ήδη προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, σε υψόμετρο 140 μέτρων από κατοικημένη περιοχή και συγκεκριμένα στα Μακεδονικά.

Το βόρειο κομμάτι της χερσονήσου καλύπτεται από μια τέταρτη περιοχή κάλυψης, που όμως δεν φτάνει μέσα στην πόλη της Χαλκίδας.

Σχετικό θέμα:

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.