...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

Αναταραχή στα Ραδιόφωνα της Χαλκίδας

Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010, 12:01
- - -

Αναταραχή επικρατεί στους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς της Χαλκίδας από την απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών και επικοινωνιών να εφαρμόσει το νόμο Ρουσόπουλου για τα κέντρα εκπομπής αφού ουσιαστικά υποθηκεύεται το μέλλον τους και απειλούνται με λουκέτο. Πρόκειται για την κοινή υπουργική απόφαση που προωθεί το υπουργείο η οποία θα βασίζεται στους χάρτες που είχε εκπονήσει το 2008 ο καθηγητής κ. Καψάλης για λογαριασμό του τότε υπουργού επικρατείας Θεόδωρου Ρουσόπουλου και οι οποίοι προωθούνται σήμερα ώς έχουν από την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και επικοινωνιών.

Οι Ραδιοφωνικοί σταθμοί της Χαλκίδας πλήττονται σοβαρά από αυτή την εξέλιξη καθώς τότε είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ενώ από τη μια μπαίνει τάξη στο ραδιοφωνικό τοπίο της χώρας από την άλλη η περιοχή της Χαλκίδας έπεσε θύμα των τεράστιων συμφερόντων των αθηναϊκών Ραδιοφωνικών Σταθμών κάτω από την πίεση των οποίων το κέντρο εκπομπής του όρους Χτυπάς μεταφέρεται σε υψόμετρο εκατον σαράντα μέτρων μέσα σε κατοικημένη περιοχή και πάνω ακριβώς από το χώρο που εξασφαλίστηκε για το νέο νοσοκομείο της πόλης.

Η εξέλιξη αυτή δεν έχει ανησυχήσει μόνο τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Χαλκίδας (πέντε εκ των οποίων έχουν καταθέσει τις αντιρρήσεις τους ως μέλη της Πανελλήνιας ένωσης ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών σταθμών επισυνάπτοντας τεχνική έκθεση του ηλεκτρονικού Μηχανικού Κώστα Φρυδά προς το υπουργείο μεταφορών και την Ε.Ε.Τ.Τ.), αλλά έχει θορυβήσει και τους κατοίκους της περιοχής Μακεδονικά, οι οποίοι προσανατολίζονται στην κατάθεση μηνύσεων και αγωγών προς κάθε υπεύθυνο που επιχειρεί να τοποθετήσει δεκαπέντε κεραίες ραδιοφωνικών Σταθμών μέσα στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες την αντίθεσή του εκφράζει και ο νομάρχης Θανάσης Μπουραντάς, ο οποίος προτίθεται να φέρει το θέμα στο νομαρχιακό συμβούλιο της Εύβοιας.

Τα ραδιόφωνα της Χαλκίδας δηλώνουν ότι "εφόσον αυτή η μελέτη γίνει νόμος του κράτους κινδυνεύουν να μην ακούγονται ούτε μέσα στα όρια του νέου Καποδιστριακού δήμου Χαλκιδέων αφού γύρω από το νέο κέντρο εκπομπής(!!!) υπάρχουν αρκετοί ψηλότεροι λόφοι και βέβαια με τη σφραγίδα του κράτους κάποιοι πολίτες θα έχουν κεραίες στο ίδιο ύψος με τα σπίτια τους και σε απόσταση 150 με 200 μέτρα! Πάντως τα ραδιόφωνα της Αθήνας θα ακούγονται μια χαρά μέσα στην πρωτεύουσα της Εύβοιας και δεν θα ενοχλούνται από κανένα στο κομμάτι της εθνικής οδού που τους ενδιαφέρει. Έτσι για ακόμα μια φορά σε αυτή τη χώρα δεν θα επικρατήσει η ισχύς του νόμου αλλά το δίκαιο του ισχυρού."

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Ιουλίου 2010